Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμούς - Οι τελευταίες εξελίξεις

Όσα ανέφερε ο δικηγόρος του στο Mega Καλημέρα

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμούς - Οι τελευταίες εξελίξεις

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμούς, ανάμεσα τους και μιας κοπέλας που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Ποινική δίωξη λοιπόν σε βαθμό κακουργήματος, απαγγέλθηκε στον ηθοποιό που κατηγορείται .

Ο δικηγόρος των μηνυτριών που έχουν καταγγείλει τον γνωστό ηθοποιό, Πέτρος Πανταζής, μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός. Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με την δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που κατηγορείται ο ηθοποιός και τις επόμενες κινήσεις των μηνυτριών.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου των μηνυτριών, κ.Πέτρου Πανταζή

«Διενεργήθηκε μία ενδελεχής και πολύ σοβαρή προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα, η οποία κατέληξε σε άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, για πολύ σοβαρά κακουργήματα, για βιασμό και κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατά περισσοτέρων γυναικών. Περιμένω την ελληνική δικαιοσύνη να δείξει άμεσα αντανακλαστικά στο θέμα της απαγορεύσεως στον κατηγορούμενο της εξόδου από τη χώρα», ανέφερε αρχικά.

«Ο κατηγορούμενος έχει μόνιμη κατοικία τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη, όπου ισχυρίζεται ότι διδάσκει. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να διαφύγει από τη χώρα. Η δικαιοσύνη πρέπει να διασφαλίσει ότι ο κατηγορούμενος θα είναι παρών όταν κλήθεί σε απολογία», συμπλήρωσε.

«Δεν έχει κληθεί ακόμα σε απολογία αλλά η δικογραφία έχει δοθεί στην Ανακρίτρια πριν λίγες μέρες. Το ενδιάμεσο διάστημα, δηλαδή από την μέρα που θα λάβει η Ανακρίτρια την δικογραφία έως και την ημέρα κλήσης του, είναι κρίσιμο, ο Εισαγγελέας οφείλει να εκδώσει διάταξη έτσι ώστε να απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα. Έχουμε πληροφορίες ότι έχει κινηθεί ώστε να ανανεώσει την visa του, άρα υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος διαφυγής απ΄ τη χώρα», επανέλαβε χαρακτηριστικά ο κ.Πανταζής.

Ο ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό «σπάει» τη σιωπή του

Οι καταγγελίες δεν έχουν τέλος καθώς ποινική δίωξη ασκήθηκε σε γνωστό ηθοποιό για βιασμό κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα και στο εξωτερικό καταγγέλθηκε από τέσσερις γυναίκες, δύο εκ των οποίων ήταν ανήλικες. Η δικηγόρος του γνωστού ηθοποιού μετέφερε τη θέση του εντολέα της στο T-live και την Τατιάνα Στεφανίδου.

Η δικηγόρος του ηθοποιού υποστηρίζει πως ο ίδιος αρνείται τις πράξεις κι πως έχουν προσκομίσει υλικό το οποίο δεν ταιριάζει, σε γυναίκες που έχουν βιαστεί να επικοινωνούν μετά με τους φερόμενους βιασμούς με τον ηθοποιό με τρόπο ιδιαίτερα θερμό προς το πρόσωπό του. Η κα Παρκιτζίδου επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για εκατοντάδες μηνύματα αγάπης των γυναικών που καταγγέλλουν τον πελάτη της.

«Έχει προηγηθεί μία προκαταρκτική εξέταση, όπου κληθήκαμε στον πταισματοδίκη για γραπτές εξηγήσεις και αποδεικτικό υλικό για τους ισχυρισμούς μας. Πληροφορηθήκαμε ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, και έχω πληροφορηθεί επίσης ότι έχει εκδοθεί μία διάταξη που κάποιες πράξεις μπαίνουν στο αρχείο. Μέχρι σήμερα δεν έχει κοινοποιηθεί στον εντολέα μου ούτε η διάταξη ώστε να ξέρω ποιες μηνύσεις μπήκαν στο αρχείο και ποιες μηνύσεις εκκρεμούν».