"Να σαπίσεις τέρας" - Η οργή του κόσμου για τον Δημήτρη Λιγνάδη έξω από το δικαστήριο

Όσα διαδραματίστηκαν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς και κρατείται εδώ και ένα χρόνο προσωρινά στις φυλακές, έφθασε λίγο πριν τις 9:00 το πρωί στα δικαστήρια. Έφθασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με χειροπέδες πισθάγκωνα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ εκεί τον περίμεναν οι τρεις εκ των τεσσάρων μηνυτών του, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στην έναρξη της σημερινής διαδικασίας ανακοινώθηκε πως οι γραμματείς έχουν προγραμματισμένη στάση εργασίας μέχρι τις 11 το πρωί, καθώς και ότι ένα μέλος της στο θέσης της έδρας δεν μπορεί να παρευρεθεί λόγω ασθένειας. «Λαμβανομένου υπόψη του κωλύματος και καθώς η αναπλήρωση της δικαστή αφορά μόνο για το θέμα της διακοπής, θα πρέπει να διακόψουμε» πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και έτσι ορίστηκε νέα ημερομηνία για τη δίκη.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος και σήμερα ήταν παρών στο δικαστήριο, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι στόχος της υπεράσπισης είναι η διεξαγωγή της δίκης, καθώς και ότι προτίθεται να καταβάλει ακόμη τα έξοδα των μαρτύρων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν για το δικαστήριο.

Η οργή του κόσμου για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Απόσπασμα από πλάνα του Πρωινού, κατά την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από το δικαστήριο, την Παρασκευή 25/2.

«Πιστεύουμε στην αθωότητα του..»

Μια ημέρα πριν τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη αναφορικά με την υπόθεση του για 4 βιασμούς, ο αδερφός του μίλησε στην κάμερα του Πρωινού την Πέμπτη 24/2.

Σε συνοπτικές δηλώσεις προχώρησε ο Γιάννης Λιγνάδης τονίζοντας την εμπιστοσύνη που δείχνει στην ελληνική δικαιοσύνη, δίνοντας πάτημα για την αθωότητα του αδερφού του. Είναι γεγονός, πως ο αδερφός του θύτη δεν θα πρέπει να έχει ευθύνη για τις πράξης ενός τρίτου, ακόμα και αν είναι εξ αίματος συγγενείς, ωστόσο οφείλει να είναι αντικειμενικός στην κρίση του.

«Δεν έχω να κάνω καμία δήλωση. Η δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της. Πιστεύουμε στη δικαιοσύνη και την αθωότητα του αδερφού μου» αρκέστηκε να πει ο Γιάννης Λιγνάδης