Πόλεμος Ουκρανία: Στα όπλα οι Ουκρανοί - Ανάμεσα τους και η Μις Ουκρανία

Οι αναρτήσεις της στα social media

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Στα όπλα οι Ουκρανοί - Ανάμεσα τους και η Μις Ουκρανία

Άλλη μία μέρα όπου ο πόλεμος στην Ουκρανία, βρίσκεται σε εξέλιξη και οι Ρώσοι σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Όλη σχεδόν η υφήλιος, αγωνιά για την τύχη της Ουκρανίας και από άκρη σε άκρη στέλνουν οι χώρες μηνύματα συμπαράστασης και βοηθούν την άτυχη χώρα όπως και με όποιο τρόπο μπορούν.

Στο Σύνταγμα εχθές 27/2, πραγματοποιήθηκε πορεία για τον πόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες, όπου έδωσαν το παρών αμέτρητοι συμπολίτες μας και άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Όλο και περισσότεροι είναι οι πολίτες που δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, ενώ πρώτα φυγάδευσαν όσα περισσότερα γυναικόπαιδα μπόρεσαν, μετά το κάλεσμα του προέδρου της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για γενική επιστράτευση.

Ανάμεσα σε αυτούς που ανταποκρίθηκαν, ήταν και η Μις Ουκρανία του 2015. Πράγματι η Αναστάζια Λένα, φόρεσε παραλλαγή και πήρε στα χέρια της όπλα που παρέχει η ουκρανική κυβέρνηση, ώστε να πολεμήσει για την πατρίδα της στο μέτωπο ενάντια στην Ρωσία.

Η Μις Ουκρανία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την πατρίδα της

Μετά από σχετική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έγραψε: «Όποιος περάσει τα ουκρανικά σύνορα και εισβάλει στην πατρίδα μας θα σκοτωθεί! Ο στρατός μας πολεμά με τέτοιον τρόπο που ακόμη και το ΝΑΤΟ θα ζητούσε άδεια για να μπει στη χώρα».

Πόλεμος Ουκρανία - Ρωσία: Ξεκινούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις

Όπως όλα δείχνουν, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα 28/02, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το δίκτυο του CNN. Μέχρι στιγμής οι εξελίξεις είναι άκρως καταιγιστικές μιας και η Ελλάδα έστειλε αμυντικά αεροσκάφη που θα μεταφέρουν πυρομαχικά.

Από την άλλη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε δηλώσεις τους νωρίτερα διαμήνυσε πως οι δύο χώρες ήρθαν σε συμφωνία για να διαπραγματευτούν τους όρους της εκεχειρίας. «Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας – Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Πρίπιατ.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος».