Ουκρανία: Πέντε νεκροί από την επίθεση των Ρωσικών δυνάμεων στον πύργο τηλεπικοινωνιών

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ουκρανία: Πέντε νεκροί από την επίθεση των Ρωσικών δυνάμεων στον πύργο τηλεπικοινωνιών

Λίγο μετά τις 17:20, στο Κίεβο σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις σε πύργο τηλεπικοινωνιών στο κέντρο της Ουκρανίας, οι οποίες διέκοψαν το σήμα στα κανάλια της χώρας, ενώ προσπάθεια γίνεται για να μπορέσει αυτό να ανακτηθεί. Τα Ουκρανικά Μέσα τονίζουν πως οι πύραυλοι χτύπησαν το κτήριο το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον πύργο ελέγχου των επικοινωνιών.

Ενώ πριν λίγο οι πληροφορίες δεν έδιναν νεκρούς, από ότι φαίνεται η είδηση αυτή είναι λάθος καθώς νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Η στιγμή του βομβαρδισμού του Πύργου τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο

Η στιγμή που η επαγγελματίας διερμηνέας ''σπάει'' εν ώρα καθήκοντος

Οι εξελίξεις στον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία είναι συνεχείς, ενώ μάλιστα ανακοινώθηκαν τα οικονομικά μέτρα και οι περιορισμοί της Ρωσικής κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις που θέλουν να φύγουν από την χώρα. Πριν λίγο η νέα ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν αρκετά συγκινησιακά φορτισμένη, με αποτέλεσμα όλοι οι παρευρισκόμενοι να μένουν άφωνοι.

Ειδικότερα η διερμηνέας της ΕΡΤ, η οποία έπρεπε εκείνη την στιγμή να μεταφέρει την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας και καθώς μετέφραζε την ομιλία του ''έσπασε'' καθώς δεν μπορούσε από τον την συγκίνησή της να συνεχίσει τη δουλειά της με ευκολία.

«Δεν σας ακούω καλά γιατί πέφτουν πύραυλοι αυτή τη στιγμή. Δεν ακούω καλά…Ήταν ένα τραγικό πρωινό. Αυτό είναι το τίμημα της ελευθερίας;», είπε ενώ λίγο αργότερα φορτίστηκε και πάλι όταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε:

«Κανείς δεν μπορεί να βγει ή να μπει. Αλλά πιστέψτε με όμως δεν θα πω πλατεία, κάθε πλατεία ονομάζεται πλατεία Ελευθερίας σε κάθε πόλη της χώρας μας. Κανείς δεν θα μας λυγίσει. Είμαστε δυνατοί. Είμαστε Ουκρανοί. Θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας ζωντανά. Χθες σκοτώθηκαν 16 παιδιά και πάλι ο Πούτιν θα πει ότι είναι κάποιο λάθος».