Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί στο Κίεβο - Χτυπήθηκαν οι τηλεπικοινωνίες

Χωρίς σήματα τα κανάλια της χώρας

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί στο Κίεβο - Χτυπήθηκαν οι τηλεπικοινωνίες

Λίγη ώρα μετά την ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στον Ευρωκοινοβούλιο εν μέσω πυρών, την οποία μετέφερε με ασύλληπτη δυσκολία η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, νέοι βομβαρδισμοί ηχούν στο κέντρο του Κιέβου αυτή την ώρα καθώς ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Εκρήξεις αυτή την ώρα στο κέντρο του Κιέβου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται έχουν διακοπεί όλα τα σήματα των καναλιών στο Κίεβο εξαιτίας της βομβιστικής επίθεσης, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το αν υπάρχουν θύματα από τα πυρά.

Οι δηλώσεις της Ευδοκίας Τσαγκλή για τον πόλεμο Ουκρανίας - Ρωσίας

Στην εκπομπή Love it μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης 1/3 η πρώην παίκτρια του Big Brother, Ευδοκία Τσαγκλή. Η ίδια που έχει καταγωγή και από τις δυο χώρες, Ουκρανία και Ρωσία, μίλησε για τον πόλεμο και τα όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες.

«Εγώ γεννήθηκα στο Ντόνετσκ εκεί όπου ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος πριν 8 χρόνια και κάποιοι συγγενείς μου έχουν έρθει στην Ελλάδα ενώ κάποιοι άλλοι έχουν πάει στο Κιέβο. Εγώ τώρα βρίσκομαι στη Σκωτία. Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση που έχουμε ζήσει σαν οικογένεια τα τελευταία 8 χρόνια, μιλάμε για ανθρώπους που δε μπορούσαν να μετακινηθούν. Θυμάμαι τη γιαγιά μου με τον παππού μου επειδή είχε βομβαρδιστεί το αεροδρόμια πήραν λεωφορείο και μετά άλλο λεωφορείο για να μπορέσουν να πετάξουν και να έρθουν εδώ να είναι ασφαλείς.

Με τους συγγενείς μου στο Κίεβο έχουμε μιλήσει. Είναι δύσκολη η επικοινωνία, φοβούνται, δε μιλάμε τακτικά αλλά μας παίρνουν όποτε μπορούν. Στο Ντόνετσκ είναι η κολλητή της μητέρας μου που αυτή τη στιγμή είναι σε ένα υπόγειο μαζί με το σκυλάκι της, μιλήσαμε χθες. Μας είπε ότι βομβάρδισαν ένα νοσοκομείο δίπλα στο σπίτι της και απ΄ όσο έχω πληροφορηθεί υπάρχουν και νεκροί. Ηχούν σειρήνες πολέμου. Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Είναι τρομακτικό. Όπου και να γίνεται πόλεμος είναι στενάχωρο. Όταν είναι δε και το σπίτι σου είναι λογικό να έχεις και ένα άγχος παραπάνω. Είναι στενάχωρο να την πληρώνουν πολίτες και άνθρωποι για μεγαλύτερα συμφέροντα. Η Ουκρανία έχει μια πολύ σημαντική γεωπολιτική θέση και νομίζω ότι το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο και δυστυχώς την πληρώνουν οι αθώοι», κατέληξε η Ευδοκία.