Πόλεμος Ουκρανία: «Προσευχόμαστε να φτάσουν...» - "Τσακίζει" με την ανάρτηση του ο Νίκος Κοκλώνης

Η σκέψη του είναι με τους ομογενείς

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: «Προσευχόμαστε να φτάσουν...» -

Ο πόλεμος συνεχίζεται για ακόμη μία μέρα στην Ουκρανία και η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει, αντί να γίνεται παύση πυρών. Η σκέψη των Ελλήνων αυτή τη στιγμή, είναι κοντά στους ομογενείς μας που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη, καθώς κάποιοι δεν τα κατάφεραν και έχασαν τη ζωή τους, αλλά και στους απεσταλμένους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα γεγονότα.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες Έλληνες που ξεσπούν καθημερινά για την κατάσταση αυτή, ο ιδιοκτήτης της Barking Well και παρουσιαστής, Νίκος Κοκλώνης, παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό από την αρχή της έναρξης του πολέμου, τις εξελίξεις στην Ουκρανία και εκφράζει τα συναισθήματά του μέσα από μηνύματα που ανεβάζει στο Twitter.

Οι προσευχές του Νίκου Κοκλώνη για τους ομογενείς μας που βρίσκονται στην Ουκρανία

«Προσευχόμαστε να φτάσουν πίσω ασφαλείς οι Έλληνες δημοσιογράφοι, διπλωμάτες κ ομογενείς που εγκατέλειψαν σε convoy αυτοκινήτων την περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοκλώνης, συγκλονισμένος με τα όσα συμβαίνουν την τελευταία εβδομάδα.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία - Ο Ρωσικός στρατός έχει περικυκλώσει τη Μαριούπολη και σφυροκοπά Χάρκοβο και Κίεβο

Η Μαριούπολη, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία, είναι στόχος σφοδρών βομβαρδισμών από τη Ρωσία και οι αρχές δεν είναι σε θέση να απομακρύνουν τους τραυματίες, ενώ η Χερσώνα, μια πόλη στη Μαύρη Θάλασσα, είναι εντελώς περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές αρχές.

Περισσότεροι από 100 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν τραυματιστεί από τις ρωσικές επιδρομές, ενώ όπως είναι γνωστό, στην πόλη ζούσαν Έλληνες ομογενείς, εκ των οποίων κάποιοι έχασαν και τη ζωή τους μετά από βομβαρδισμούς.

Εκεί βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες και απεσταλμένοι δημοσιογράφοι για να καλύψουν τον πόλεμο, οι οποίοι ωστόσο μαζί με τους ομογενείς και τους διπλωμάτες εγκατέλειψαν την Τετάρτη το πρωί την περιοχή, καθώς όπως δήλωσε ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελλένος «η κατάσταση φαίνεται ότι θα γίνει πολύ πολύ χειρότερη τις επόμενες ώρες»

Όπως αναφέρει το protothema.gr, το σχέδιο διαφυγής από την Μαριούπολη, αποφασίστηκε σε σύσκεψη των τοπικών ελληνικών Αρχών και του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς η πόλη έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, που προελαύνουν προς το κέντρο της.

Την ίδια ώρα, όμως, ανεξάρτητοι πυρήνες παραστρατιωτικών Ουκρανών, που δεν έχουν καμία σχέση με κυβέρνηση και Στρατό προειδοποιούν ότι, «δε θα αφήσουν κανέναν να φύγει».