Πόλεμος Ουκρανία: «Έχασα τον παππού μου σε βομβαρδισμό» - Η αποκάλυψη γνωστής τραγουδίστριας

«Εμείς βιώνουμε τον πόλεμο τα τελευταία 8 χρόνια»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: «Έχασα τον παππού μου σε βομβαρδισμό» - Η αποκάλυψη γνωστής τραγουδίστριας

Συνεχίζεται το δράμα των ανθρώπων στην Ουκρανία καθώς η χώρα εδώ και μέρες δέχεται τα πυρά της Ρωσίας ενώ προσπαθεί να αντισταθεί σθεναρά. Οι άνθρωπο βιώνουν το δικό τους μαρτύριο καθώς έχουν ξεριζωθεί από την πατρίδα τους, έχουν αφήσει πίσω δικούς τους, η κρύβονται για να σώσουν τη ζωή τους.

Καθημερινά, οι σκέψεις των ανθρώπων και στην πατρίδα μας είναι εκεί, στον πόλεμο, με μόνη έγνοια τους μη χαθούν άλλες ψυχές. Η αγωνία για τους ομογενείς, τους ανταποκριτές αλλά και όσων έχουν συγγενείς στις χώρες αυτές δεν μπορεί να αποτυπωθεί με λόγια καθώς βάζουν με το νου τους τα χειρότερα όταν δεν μπορούν να επικοινωνήσουν.

Η Ξένια από τους «Rec» μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Τι λες τώρα!» για τις στιγμές που βιώνει αφού επικρατεί εμπόλεμη κατάσταση στην πατρίδα της, την Ουκρανία αλλά και το γεγονός πως βρίσκεται εκεί, όλη της η οικογένεια.

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια της Ξένιας από τους REC για την κατάσταση στην πατρίδα της

Όπως είπε προσπαθεί να επικοινωνεί όσο μπορεί με την οικογένειά της, αν και είναι αρκετά επικίνδυνο. Επισήμανε πως μηνύματα είναι καλό να μη στέλνονται γιατί παρακολουθούνται. «Τελευταία φορά πήγα στο Ντονέτσκ τον Αύγουστο. Τρόμαξα πολύ, δεν ήταν η καλύτερη εμπειρία», συμπλήρωσε.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ένα σκηνικό μέσα στο αμάξι του αδερφού της, όπου η ίδια πήγε να βάλει ζώνη και της είπε να μην το κάνει, γιατί σε περίπτωση βομβαρδισμού πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να τρέξει να σωθεί.

Ερωτηθείσα για το εάν έχει σκεφτεί να φέρει την οικογένειά της στην Ελλάδα είπε πως το 2014 η μαμά της και ο αδερφός της είχαν έρθει, ωστόσο μετά το θάνατο του παππού της από βομβαρδισμό, αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω. «Οι δικοί μου βρίσκονται στο σπίτι, ωστόσο είναι κοντά σε υπόγειο καταφύγιο» αποκάλυψε.

Οι πρώτες δηλώσεις των δημοσιογράφων που επέστρεψαν από την Ουκρανία

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επιστροφή τους, από την εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία, ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Σταύρος Ιωαννίδης βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής "Σαββατοκύριακο παρέα" το πρωί την Κυριακής 6/3.

Για πολλές μέρες, η σκέψη και η αγωνία όλων των Ελλήνων, δεν ήταν μόνο στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και στους Έλληνες ομογενείς μας, αλλά και στους ανταποκριτές που είχαν σταλεί στον πόλεμο ώστε να μεταφέρουν τι συμβαίνει εκεί.

Ο γνωστός δημοσιογράφος βρισκόταν στη Μαριούπολη και περιέγραφε λεπτό προς λεπτό τα όσα συνέβαιναν στην Ουκρανική πόλη μετά την εισβολή των Ρώσων, τώρα που επέστρεψε σώος και αβλαβής στην Ελλάδα, είχε τη δυνατότητα να μιλήσει για την οδύσσεια που βίωσε μαζί με άλλους εκπροσώπους του Τύπου από τη χώρα μας όσο βρισκόταν εκεί.

"Όταν φτάσαμε στη Μαριούπολη, είδαμε μία πόλη που δεν αναγνωρίζαμε πλέον. Οι κάτοικοι δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι θα γίνει πόλεμος. Κάνοντας το ρεπορτάζ στα χωριά όπου ζουν πάρα πολλοί Έλληνες ήταν πολύ χαρούμενοι άνθρωποι, μας άνοιξαν τα σπίτια τους. Μας έδειξαν πραγματική αγάπη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί έχουν εξαφανιστεί από βομβαρδισμούς πολλά χωριά. Αυτά τα χωριά που έσφυζαν από ζωή''.

"Το ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται στις περιοχές αυτές είναι ανείπωτο".