Θεσσαλονίκη: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα - Αποκλείστηκε ο ομαδικός βιασμός

Ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση της

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Θεσσαλονίκη: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα - Αποκλείστηκε ο ομαδικός βιασμός

Ο κ. Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, μίλησε το πρωί της Τετάρτης 9/3, στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και περιέγραψε την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται κοπέλας μετά τις τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα τις οποίες προκύπτει ότι δεν υπήρξε ομαδικός βιασμός.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της κοπέλας αλλά και οι μάρτυρες πρόκειται να "ρίξουν" αρκετό φως στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη. Ενώ οι επόμενες κινήσεις είναι πολύ σημαντικές.

Αποκλείστηκε ο ομαδικός βιασμός της 24χρονης

«Δεν αποδείχθηκε ομαδικός βιασμός στην ανάκριση. Η ανάκριση κλείνει και η υπόθεση πάει στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί η ποινή που θα επιβληθεί. Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει αν ο φάκελος θα πάει στο ακροατήριο ή θα μπει στο αρχείο. Τα αιτήματα για εξέταση τρίχας και περαιτέρω διερεύνησης του DNA απερρίφθησαν από την ανάκριση.

Κατά την άποψή μας η υπόθεση θα πάει στο ακροατήριο όχι ως ομαδικός βιασμός αλλά ως βιασμός ενός κατηγορουμένου. Η ψυχολογία της Γεωργίας αυτή τη στιγμή είναι αυτή που θα μπορούσε να έχει ο οποιοσδήποτε στη θέση της. Το πρόβλημά της συνεχίζεται, δεν επιλύεται. Θα επιλυθεί όταν βγει η οριστική απόφαση.

Έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό κατά την άποψή της. Η ψυχολογία δεν είναι η καλύτερη. Ισχυρίζεται ότι έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό, αυτό αποδεικνύουν τα ευρήματα στο σώμα της. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας, κ. Ζιώγας.

Το μήνυμα της Γεωργίας Μπίκα για την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, εχθές 8/3, η Γεωργία Μπίκα θέλησε να στείλει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για όλες τις γυναίκες που φοβούνται να μιλήσουν, ενώ την ίδια στιγμή εκφράζει την πίστη της πως θα δικαιωθεί για την υπόθεσή της.

Την ώρα που ο φάκελος της υπόθεσής της βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα, η Γεωργία Μπίκα, μέσω του Thesstoday.gr, εξηγεί πως καμία γυναίκα από εδώ και στο εξής δε θα έπρεπε να αισθάνεται μόνη της.

«Πιστεύω στη δικαιοσύνη. Θα δικαιωθώ και δεν θα υπάρξει από εδώ και μπρος παρόμοια κατάσταση σαν της δικής μου σε καμία κοπέλα και σε καμία γυναίκα σε όλο τον κόσμο. Να σπάσουμε τη σιωπή», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γεωργία Μπίκα.