Πόλεμος Ουκρανία: Τρείς άνθρωποι νεκροί σε νοσοκομείο της Μαριούπολης - Ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι

Καταιγιστικές οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Τρείς άνθρωποι νεκροί σε νοσοκομείο της Μαριούπολης - Ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς όπως παρακολουθήσαμε ο Ζελένσκι έκανε δραματική έκκληση αναφέροντας πως θέλει να στείλει αεροπλάνα.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο ανάμεσά τους και ένα παιδί από ισχυρό βομβαρδισμό σε νοσοκομείο Παίδων στη Μαριούπολη χθες την Τετάρτη 9/3.

Από την άλλη, ρίγη συγκίνησης έχει προκαλέσει η κίνηση ανθρωπιάς από το γνωστό μοντέλο, Gigi Hadid η οποία μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ανακοίνωσε πως όλα τα έσοδα τα οποία πρόκειται να πάρει από την εβδομάδα μόδας θα διατεθούν στους Ουκρανούς που έχουν ανάγκη αυτή την στιγμή.

Οι τελευταίες πληροφορίες για τον βομβαρδισμό στην Μαριούπολη

«Έχω συγγενείς στην Ουκρανία - Δεν υπάρχει δικαιολογία για τον πόλεμο»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για ακόμη μία μέρα, ενώ η παραφιλολογία περί του τι συμβαίνει στην Ανατολική Ευρώπη κυριαρχεί. Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, The 2night Show, το βράδυ της Τρίτης 8/3, ο Αλέξανδρος Πονομάροβ, προσπάθησε να δώσει φως για το τι πραγματικά συμβαίνει μεταξύ Ουκρανίας - Ρωσίας.

Μην ξεχνάμε ότι πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε τον θάνατο ενός παιδιού στην Μαριούπολη από αφυδάτωση και έλλειψη τροφής.

Ο νεαρός χορευτής, YouTuber και οδοντίατρος ζει 14 χρόνια στην Ελλάδα μίλησε συγκινημένος για τον πόλεμο στην πατρίδα του και εξέφρασε την ανησυχία του για την οικογένεια του και του συγγενείς του που βρίσκονται ακόμα εκεί.

«Έχω συγγενείς εκεί. Το πώς νιώθω εγώ, που δεν έχω βόμβες να πέφτουν έξω από το σπίτι μου, δεν έχει καμία σχέση με το πώς νιώθουν εκείνοι εκεί. Έχω συγγενείς στο Κίεβο, έχω τον πατέρα μου, την ετεροθαλή αδερφή μου και τον ξάδερφό μου, ανησυχώ πολύ», ανέφερε.

«Μια φίλη μου ήρθε από το Κίεβο χθες. Δεν ξέρει πώς είναι το σπίτι της. Έκανε 3 μέρες για να έρθει. Ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψεις είναι με αυτοκίνητο, αλλά δεν υπάρχει βενζίνη. Και να θέλει κάποιος να φύγει είναι δύσκολο, αλλά πολύς κόσμος προτιμά να μείνει. Σε όλη τη δυτική Ουκρανία υπάρχουν οργανώσεις που βοηθούν και πραγματικά οι εθελοντικές οργανώσεις έχουν βοηθήσει πολύ.

Με τον πατέρα μου μίλησα. Του είπα να έρθουν. Κάποιοι επέλεξαν να μείνουν στην τοπική άμυνα ή να πάνε στον στρατό. Πολλοί άνθρωποι πάνε εθελοντικά να μπουν στον στρατό», πρόσθεσε ο χορευτής και συνέχισε «πολλοί φίλοι μου μου έλεγαν κάποια πράγματα για την Ουκρανία που δεν ίσχυαν με αυτά που έχουν γίνει. Έκανα ένα βίντεο με το τι έχει γίνει στην Ουκρανία.

Αυτή τη στιγμή, έχουν εισβάλει ρώσικα στρατεύματα στην Ουκρανία. Έχει συμβεί ξανά το 2014, αλλά τότε δεν έγιναν με φανερό τρόπο και μετά είχαμε πόλεμο στον Ντονμπάς. Τότε ρώσικα στρατεύματα πήραν ουκρανικά εδάφη προς όφελός τους. Ποτέ κανείς δεν περίμενε ότι κάποτε ο αδερφικός λαός θα του επιτεθεί. Θέλω να διευκρινίσω πως δεν έχουμε μίσος προς τον ρωσικό λαό, αλλά δεν βλέπω ουκρανικά στρατεύματα στη Ρωσία. Είδα φίλους και σχόλια που έλεγαν ότι καταδικάζουν τον πόλεμο, αλλά, ωστόσο, μήπως φταίει η Ουκρανία. Σε έναν επεκτακτικό πόλεμο δεν υπάρχει δικαιολογία» τόνισε ο Αλέξανδρος Πονομάροβ.

«Εμείς είχαμε ένα πόλεμο με κάποιες ανακωχές ειρήνης στο Ντονμπάς. Υπάρχουν κατεχόμενα εδάφη από τα ρωσικά στρατεύματα. Σήμερα έχουμε εισβολή φανερή, όχι κρυφή. Βλέπουμε πολλή προπαγάνδα. Καταλαβαίνω απολύτως ότι η Ουκρανία δεν είναι η χώρα των τηλεθεατών μας, αλλά αν ευαισθητοποιηθούν και βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο… Ο κόσμος κρύβεται σε χωριά και δεν υπάρχει φαγητό. Το επόμενο βήμα θα είναι οι Ουκρανοί να χτίσουμε μια νέα χώρα. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να δείξω τι έχει συμβεί στην Ουκρανία μέσα από εμένα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω αποφασίσει που θα είμαι πιο χρήσιμος, αν θα είμαι εκεί ή εδώ, ή κάπου αλλού. Ευτυχώς έχουμε την τεχνολογία να εξελίσσεται. Όσο και να κλείνουν τα πάντα» κατέληξε.