Ουκρανία: Η Gigi Hadid στο πλευρό των θυμάτων του πολέμου - Η ανάρτηση στο Instagram

''Βροχή'' τα σχόλια

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ουκρανία: Η Gigi Hadid στο πλευρό των θυμάτων του πολέμου - Η ανάρτηση στο Instagram

Οι εξελίξεις που συμβαίνουν στην Ουκρανία εδώ και 13 ημέρες είναι αρκετά στενάχωρες και έχουν ευαισθητοποιήσει ολόκληρο τον πλανήτη. Πολλοί είναι οι διάσημοι οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο προσπαθούν να στηρίξουν τα θύματα του πολέμου και ένας από αυτούς είναι και η Gigi Hadid.

Η ίδια, λίγο καιρό μετά τον χωρισμό της, μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ανακοίνωσε ότι όλα τα έσοδα τα οποία πρόκειται να πάρει από την εβδομάδα μόδας θα διατεθούν στους Ουκρανούς που έχουν ανάγκη αυτή την στιγμή.

Η ανάρτηση της Gigi Hadid

«Έχοντας ένα καθορισμένο πρόγραμμα για τον Fashion Month, οι συνάδελφοί μου κι εγώ συχνά παρουσιάζουμε νέες κολεξιόν κατά τη διάρκεια καταστροφικών και τραυματικών στιγμών της ιστορίας. Δεν έχουμε τον έλεγχο του προγράμματός μας, αλλά θα θέλαμε να περπατήσουμε για κάποιον λόγο.

Ακολουθώντας τα βήματα της φίλης μου, Mica Argañaraz, δεσμεύομαι να προσφέρω τα έσοδα από τις επιδείξεις για το Φθινόπωρο 2022 σε όσους υποφέρουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω εκείνους που βιώνουν το ίδιο στην Παλαιστίνη. α μάτια και οι καρδιές μας πρέπει να είναι ανοιχτά σε κάθε αδικία.

Ας αντιμετωπίσουμε ο ένας τον άλλον σαν αδέλφια, ας δούμε πέρα από την πολιτική, πέρα από την φυλή, πέρα από τη θρησκεία. Στο τέλος, το κόστος του πολέμου πληρώνουν οι αθώες ζωές – όχι οι ηγέτες», έγραψε η Gigi Hadid στην ανάρτησή της.

Λίγα λόγια για την Gigi Hadid

Γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1995 στο Λος Άντζελες, όπου και μεγάλωσε. Είναι κόρη του κτηματομεσίτη Μοχάμεντ Χαντίντ και του πρώην μοντέλου Γιολάντα Χαντίντ (το γένος Βαν ντεν Χέρικ). Ο πατέρας της είναι Παλαιστίνιος και η μητέρα της, Ολλανδή. Έχει δύο μικρότερα βιολογικά αδέλφια, την Μπέλα και τον Ανουάρ, που είναι επίσης μοντέλα. Ακόμη, έχει και δύο μεγαλύτερες ετεροθαλείς αδελφές από τον πατέρα της, την Μαριέλ και την Αλάνα.

Το 2013, αφού ολοκλήρωσε το σχολείο στο Μαλιμπού, εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε να σπουδάζει εγκληματική ψυχολογία στο The New School αλλά σταμάτησε σύντομα για να ασχοληθεί με το modeling.

Η καριέρα της στο modeling, ξεκίνησε σε ηλικία μόλις δύο ετών αφού την ανακάλυψε ο σχεδιαστής Πολ Ματσιάνο, της συλλογής ρούχων Guess. Ξεκίνησε το modeling με την κατηγορία Baby Guess αλλά έπειτα σταμάτησε για να αφοσιωθεί στο σχολείο. Τελικά, επέστρεψε στο modeling το 2011. Συνέχισε να συνεργάζεται με τον Ματσιάνο και έγινε το πρόσωπο της καμπάνιας Guess το 2012. Έχει πραγματοποιήσει τρεις καμπάνιες με την Guess ως ενήλικη.

Αφού μετακόμισε στην Νέα Υόρκη και υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο IMG Models το 2013, έκανε το ντεμπούτο της στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο του 2014 συμμετέχοντας στη πασαρέλα με την εταιρεία Desigual. Τον ίδιο μήνα έλαβε δόξα στο χώρο της μόδας με το εξώφυλλο του περιοδικού CR Fashion Book.

Στις 15 Ιουλίου 2014 πρωταγωνίστησε μαζί με τον ηθοποιό και μοντέλο Πάτρικ Σβαρτζενέγκερ στην φθινοπωρινή / χειμερινή κολεξιόν για τα γυαλιά οράσεως του Tom Ford. Συμμετείχε στην εκδήλωση για τα Fashion Media Awards του Daily Front Row, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 5 Σεπτεμβρίου 2014.

Έχει πρωταγωνιστήσει και στις καμπάνιες για την φθινοπωρινή / χειμερινή κολεξιόν του Tom Ford το 2014, για το Tom Ford Velvet Orchard Fragrance και για το Tom Ford Beauty - και τα δυο το 2014. Ήταν στο εξώφυλλο του περιοδικού Galore και στο βιβλίο μόδας της Carine Roitfeld για το 2014.

Το 2015 έγινε η εκπρόσωπος της αυστραλιανής εταιρείας μαγιό Seafolly. Τον Ιανουάριο του 2015 χαρακτηρίστηκε ως Μοντέλο της Χρονιάς από την Daily Front Row και παράλληλα έγινε εκπρόσωπος της εταιρείας καλλυντικών Maybelline. Τον Μάρτιο του 2015, πρωταγωνίστησε με τον τότε σύντροφο της και τραγουδιστή, Κόντι Σίμπσον, στο project "Towel Series" του φωτογράφου Μάριο Τεστίνο.

Από τον Μάιο του 2015 περπάτησε στην πασαρέλα για τους σχεδιαστές Marc Jacobs, Chanel, Michael Kors, Jean Paul Gaultier και Max Mara. Επίσης, έπαιξε στο videoclip της Τέιλορ Σουίφτ για το τραγούδι "Bad Blood". Τον Δεκέμβριο του 2015, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο σόου μόδας της Victoria's Secret.

Εμφανίστηκε επίσης σε εξώφυλλα περιοδικών όπως Vogue (ΗΠΑ, Παρίσι, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιαπωνία, Ισπανία, Αυστραλία, Βραζιλία, Ολλανδία, Γερμανία & Κίνα), Numero, Allure, W Magazine, Teen Vogue, Elle (Καναδάς), Dazed και Harper's Bazaar (ΗΠΑ, Μαλαισία).

Επιπλέον φωτογραφήθηκε για editorials των περιοδικών Elle, VMAN, Grazia, Vogue, Sports Illustrated, Vanity Fair, V Magazine και Paper Magazine. Ακόμη πρωταγωνίστησε σε καμπάνιες των Guess, Versace, Penshoppe, Balmain, Topshop, Max Mara και Stuart Weitzman.

Το 2016 περπάτησε στην πασαρέλα για τους Versace, Chanel, Elie Saab, Fendi, Marc Jacobs, Anna Sui, Miu Miu, Balmain, Diane Von Furstenberg, Tommy Hilfiger, Fenty X Puma, Isabel Marant και Giambattista Valli. Τον Ιανουάριο του 2016 έγινε παγκόσμια εκπρόσωπος του Tommy Hilfiger, πρωταγωνιστώντας σε καμπάνιες εσωρούχων και αρωμάτων.

Στις 19 Ιουνίου 2016 παρουσίασε τα βραβεία iHeartRadio Much Music Video στο Τορόντο. Συνεργάστηκε με τον Tommy Hilfiger δημιουργώντας την συλλογή Gigi by Tommy Hilfiger, η οποία κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2016 στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης.

Τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε τη συλλογή με μπότες "Gigi Boot" με τον Stuart Weitzman και ανακοινώθηκε η συνεργασία της με την εταιρεία Reebok για την καμπάνια #PerfectNever. Στις 20 Νοεμβρίου 2016 παρουσίασε τα American Music Awards και τον Δεκέμβριο περπάτησε ξανά στο σόου μόδας της Victoria's Secret.

Φωτογραφήθηκε στο εξώφυλλο τεσσάρων περιοδικών Vogue τον Μάρτιο του 2017: (Ηνωμένες Πολιτείες, Μεγάλη Βρετανία, Κίνα και στην πρώτη έκδοση στην Αραβία). Εμφανίστηκε και στο εξώφυλλο για το Βιβλίο Μόδας CR (Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017), Jolie (Απρίλιος 2017) και The Daily (Άνοιξη 2017). Τον Μάιο του 2017 φωτογραφήθηκε στα εξώφυλλα για τις ολλανδικές εκδόσεις των Vogue, Cosmopolitan και Glamour καθώς και για το Harper's Bazaar του Ιουνίου/Ιουλίου.

Έκανε επίσης editorials σε περιοδικά για την αμερικανική Vogue (Απρίλιος 2017) και το περιοδικό LOVE (Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017). Κατά την διάρκεια του Μήνα Μόδας φθινόπωρο / χειμώνας 2017 σε Νέα Υόρκη, Μιλάνο και Παρίσι, άνοιξε τα σόου των Jeremy Scott, Anna Sui, Versus (Versace), Alberta Ferretti, Missoni, H&M και Balmain ενώ έκλεισε τα σόου των Isabel Marant, Moschino, Max Mara και Anna Sui.

Στα τρίτα ετήσια Βραβεία Μόδας στο Λος Άντζελες τιμήθηκε με το Βραβείο του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σχεδιαστή για την συλλογή της με τον Tommy Hilfiger.

Το 2018 ξεκίνησε με πολλές καμπάνιες υψηλής μόδας όπως Valentino, Moschino, Versace & Fendi. Επίσης, κυκλοφόρησαν οι δεύτερες συνεργασίες της με Vogue Eyewear και τα κοσμήματα Messika. Φωτογραφήθηκε σε πολλά εξώφυλλα του περιοδικού Vogue διεθνώς, μεταξύ των οποίων British Vogue τον Μάρτιο, Vogue Italia τον Μάιο και Vogue Brazil τον Σεπτέμβριο.

Τον Μάιο του 2018 ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον φιλανθρωπικό οργανισμό UNICEF προσφέροντας βοήθεια σε παιδιά όλου του κόσμου. Στις 25 Αυγούστου πραγματοποίησε την πρώτη της αποστολή με την UNICEF, ταξιδεύοντας στο Μπανγκλαντές. Τον Νοέμβριο του 2018, ανακοίνωσε τη πρώτη της συνεργασία με την Reebok για το σχεδιασμό αθλητικών παπουτσιών και επέστρεψε στο σόου μόδας της Victoria's Secret για τρίτη φορά.

Μέσα στο 2019 φωτογραφήθηκε σε διάφορα εξώφυλλα της Vogue διεθνώς, όπως σε Τσεχία, Αραβία, Χονγκ Κονγκ, Ιταλία, Μεξικό, Γερμανία και Βραζιλία. Το 2020, πόζαρε στα εξώφυλλα των περιοδικών Vogue (Γαλλία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο), Harper's Bazaar (ΗΠΑ) ενώ παράλληλα συμμετείχε στις καμπάνιες των Versace, Chanel, Burberry & Calvin Klein.

Από το 2013 μέχρι το 2015 είχε σχέση με τον τραγουδιστή Κόντι Σίμπσον και μάλιστα εμφανίστηκε στο videoclip του τραγουδιού του, "Surfboard". Τον Νοέμβριο του 2015 ξεκίνησε τη σχέση της με τον τραγουδιστή Ζέιν Μάλικ. Τον Μάρτιο του 2018, ανακοίνωσαν το χωρισμό τους αλλά δύο μήνες αργότερα, επανασυνδέθηκαν.

Χώρισαν ξανά τον Νοέμβριο του 2018 αλλά ύστερα από έναν χρόνο, επανασυνδέθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019. Τον Απρίλιο του 2020 έγινε γνωστή η εγκυμοσύνη της, στο πρώτο τους παιδί. Τον Σεπτέμβριο του 2020 γέννησε την κόρη τους, Κάι Μάλικ.