Πόλεμος Ουκρανία: «Δεν γίναμε σκλάβοι, πολεμάμε 15 ημέρες» - Η αναφορά του Ζελένσκι

Yπέγραψε νόμο για την αναγκαστική κατάσχεση της περιουσίας των Ρώσων στην Ουκρανία

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία:  «Δεν γίναμε σκλάβοι, πολεμάμε 15 ημέρες» - Η αναφορά του Ζελένσκι

Μετά από την δυσάρεστη είδηση που έγινε πριν από λίγο γνωστή πως βρέθηκε νεκρό παιδί στην Μαριούπολη μετά από έναν ισχυρό βομβαρδισμό, ο Ζελένσκι υπέγραψε νόμο για την αναγκαστική κατάσχεση της περιουσίας των όλων των Ρώσων στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε: «Θέλουν να ταπεινώσουν τους ανθρώπους μας ώστε να παίρνουν ψωμί και νερό στα γόνατα από τα χέρια των εισβολέων. Ώστε οι Ουκρανοί να μπορούν να σώσουν τη ζωή τους μόνο πηγαίνοντας στα κατεχόμενα ή στη Ρωσία.

Γι' αυτό μπλοκάρουν τη Μαριούπολη, τη Βολνοβάκα και άλλες πόλεις. Οι εισβολείς οργανώνουν εσκεμμένα αυτή την κοροϊδία για να δώσουν στους προπαγανδιστές τους ειδήσεις. Μόνο για αυτόν τον λόγο! Είναι απλά τέρατα. Μετά τον πόλεμο, μετά τη νίκη μας, θα ξαναχτίσουμε ό,τι κατέστρεψε ο εχθρός μας. Πολύ γρήγορα. Με πολύ υψηλή ποιότητα. Θα δημιουργηθεί ειδικό κρατικό πρόγραμμα για κάθε πληγείσα πόλη. Για ανάκαμψη. Έχω ήδη δώσει εντολή στην κυβέρνηση να ξεκινήσει την ανάπτυξη.

Τσερνίχιβ και Sumy, Okhtyrka και Zhytomyr, Izyum, Mariupil και όλες οι πόλεις όπου ήρθε το κακό δεν θα βλέπουν ίχνος από τη ρωσική εισβολή. Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες. Οι καλύτερες εταιρείες. Τα καλύτερα έργα. Για κάθε πόλη! Θέλω να μιλήσω γι' αυτό, για παράδειγμα το Χάρκοβο. Το δικό μας Χάρκοβο, που τώρα βιώνει τα πιο τρομερά δεινά. Τα πιο τρομακτικά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Οι δηλώσεις του Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πατέρας έχασε γυναίκα και παιδιά - «Συγγνώμη, δεν σας προστάτεψα»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 15ημέρα και ακόμα υπάρχει άμαχος πληθυσμός που δεν κατάφερε να διαφύγει. Ανάμεσα σε αυτούς και η λογίστρια Τατιάνα Περεμπίινις, η οποία καθυστέρησε να φύγει επειδή η μητέρα της πάσχει από Αλτσχάιμερ και χρειαζόταν φροντίδα. Σήμερα, ωστόσο μετρούμε και άλλα θύματα πολέμου, μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικο.

Μέσα σε λίγη ώρα η Τατιάνα, όχι μόνο δεν κατάφερε να φύγει αλλά πέθανε μαζί με τα δύο της παιδιά, από ρωσικούς βομβαρδισμούς την περασμένη Κυριακή στο Ιρπίν, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από την «πολιορκημένη» πόλη εν μέσω μιας υποτιθέμενης εκεχειρίας...

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο καταρρακωμένος πατέρας μοιράστηκε με ανάρτηση στο Facebook φωτογραφίες της πολύαγαπημενης του συζύγου, Τατιάνα, και των δύο παιδιών τους, της 9χρονης Αλίζ και του 18χρονου Νικίτα. «Συγγνώμη, δεν σας προστάτεψα» έγραφε στην ανάρτησή του ο Σέρχιι, μια φράση που αντανακλά την απόγνωση ενός ανθρώπου ο οποίος προσπάθησε να σώσει την οικογένειά του απομακρύνοντάς την από μια πόλη που σφυροκοπούνταν από τους Ρώσους, για να χάσει τελικά τα πάντα μέσα σε λίγες στιγμές.

Η Τατιάνα Περεμπιίνις, λογίστρια στο επάγγελμα, σκοτώθηκε μαζί με την κόρη της και τον γιο της όταν τους γάζωσε το ρωσικό πυροβολικό κατά την απόπειρά τους να φύγουν από το Ιρπίν στις 6 Μαρτίου. Σύμφωνα με το protothema.gr στο τραγικό συμβάν σκοτώθηκε και ένα από τα δύο πολυαγαπημένα σκυλάκια της οικογένειας.