Διασωληνώθηκε με κορωνοϊό ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Διασωληνώθηκε με κορωνοϊό ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται με κορωνοϊό ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο ίδιος διαγνώσθηκε πριν από μερικές μέρες θετικός στον επικίνδυνο ιό και φαίνεται πως η κατάστασή του είχε ραγδαία επιδείνωση.

Η διασωλήνωσή του έγινε το βράδυ της Πέμπτης (10/3), ενώ η μεταφορά του στο νοσοκομείο Λάρισας από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται έγινε τις προηγούμενες μέρες.

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε και ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, που υπεβλήθη σε εξετάσεις στο Νοσοκομείο Λαμίας πριν μερικά 24ωρα. Ωστόσο, οι γιατροί θεώρησαν ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία και επέστρεψε στις Φυλακές.

Ήδη, από το Σάββατο, στην κλινική Covid του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται με επιπλοκές ένας 46χρονος κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, ενώ τα κρούσματα στο σωφρονιστικό κατάστημα αγγίζουν τα 50. Τα περισσότερα αντιμετωπίζονται εντός των φυλακών, αφού οι ασθενείς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.

Ποιος είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος (Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 1957) είναι Έλληνας πολιτικός, ιδρυτής και γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, καταδικασθείς σε πρώτο βαθμό για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. Έχει διατελέσει βουλευτής του κόμματος στην περιφέρεια της Α' Αθηνών (6 Μαΐου 2012 - 11 Ιουνίου 2019). Κατά τη διάρκεια της αρχηγίας του οδήγησε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή.

Στο παρελθόν, έχει δηλώσει φασίστας, νεοναζί και ρατσιστής. Από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο το 2012 ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει κατηγορηθεί για παράνομες πράξεις που οδήγησαν στη σύλληψή του. Η νεοναζιστική ρητορική του έχει συνδεθεί άμεσα με αντικομμουνιστικές, ρατσιστικές, αντισημιτικές, ομοφοβικές, και ξενοφοβικές αντιλήψεις από μεγάλο μέρος του πολιτικού φάσματος.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, έλαβαν χώρα δικαστικές έρευνες και απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο Μιχαλολιάκο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο Μιχαλολιάκος είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα από το 2015, αρνούμενος κατηγορηματικά κάθε ποινική ευθύνη. Ακολούθησε η πολύμηνη δίκη της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα στις 7 Οκτωβρίου 2020 να κριθεί ένοχος σε πρώτο βαθμό για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος χαρακτήρισε την δίωξη του πολιτική και ιδεολογική.