Δολοφονία Ανδραβίδα: "Τσακίζει" κόκαλα η μαρτυρία του 12χρονου - «Νιώθω την έλλειψη της μάνας μου»

«Μετά το συμβάν δεν αισθάνομαι δυνατός»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δολοφονία Ανδραβίδα:

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η στυγερή δολοφονία στην Ανδραβίδα με τον 60χρονο άνδρα που σκότωσε μια ολόκληρη οικογένεια καθώς όπως υποστήριξε ο λόγος που το έκανε δεν ήταν τα ενοίκια που δεν είχαν πληρώσει αλλά κάτι πιο σοβαρό.

Πιο συγκερκιμένα, το πρωί του Σαββάτου 13/2 η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» επικοινώνησε με τον πατέρα του 12χρονου αγοριού που σώθηκε από το μακελειό για να μιλήσει για τα όσα συνέβησαν. Μάλιστα, κατά την ώρα της συνέντευξης ο μικρός παρενέβη και έδωσε τη δική του μαρτυρία.

Οι σπαρακτικές δηλώσεις του άτυχου 12χρονου

«Θυμάμαι μόνο ότι χτυπούσα την πόρτα και την ώρα που τη χτυπούσα δεν άνοιγε κανείς. Λέω “μαμά για όνομα του Θεού άνοιξε”. Δεν απάντησε κανείς. Πηδάω έναν φράχτη που πηδούσα καθημερινά, όταν η μαμά μου δεν ήταν σπίτι, και λίγο πριν ανοίξω την κουρτίνα ακούω κάποιον να φεύγει τρέχοντας να σηκώνονται από το κρεβάτι και να ανοίγει την πόρτα γρήγορα και να φεύγει εκεί που βρέθηκαν τα πτώματα.

Είδα τα αίματα, έπιασα με τα δάχτυλά μου και νόμιζα ότι έκανε εμετό, η μαμά είχε πυρετό εκείνη την ημέρα. Λέω “μαμά, μαμά τι έπαθες;» δεν απάντησε κανείς. Στο μπάνιο δεν είδα κανένα. Παίρνω τον φακό, τον ανοίγω, βλέπω αίματα, φοβάμαι, αρχίζω να ουρλιάζω, πάω στους φίλους μου.

Δεν μπορούσα να την ανοίξω την πόρτα. Βλέπω το ένα μου αδέρφι το παίρνω, το πάω έξω και πάμε σε ένα μαγαζί, 100 μέτρα πιο μακριά. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Δεν θα ξεχαστεί αυτό το συμβάν» ανέφερε ο 12χρονος.

Μετά το συμβάν δεν αισθάνομαι δυνατός. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Με το συμβάν νιώθω την έλλειψη της μάνας μου, τον αδερφό μου, δεν είναι τόσο ωραίο, καταλαβαίνετε… Κάθε φορά που ερχόμουν στην Αθήνα η μαμά μου με έπαιρνε τηλέφωνο, αυτό δεν θα το ξεχάσω. Από τα αδέρφια μου δεν θα ξεχάσω τις πλάκες που κάναμε μαζί».

Συγγενής του δράστη απείλησε τον γιο που σώθηκε

Το πρωί της Πέμπτης, 10/3 στην εκπομπή «Super Κατερίνα», μίλησε η Γιάννα Παναγοπούλου, η συνήγορος της οικογένειας στην Ανδραβίδα που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του 60χρονου γείτονά τους, που τους ενοικίαζε το σπίτι. Ο μοναδικός που επέζησε από την οικογένεια ήταν ο 12χρονος γιος ο οποίος γλύτωσε γιατί δεν ήταν στο σπίτι εκείνη τη χρονική στιγμή.

Το έγκλημα σόκαρε το πανελλήνιο με την αγριότητα των πράξεων του δράστη, ο οποίος μετά την ομολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος ομόφωνα από ανακριτή και εισαγγελέα. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, η οποία κράτησε κοντά στις 4,5 ώρες παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε το ζευγάρι, ωστόσο επιμένει πως δεν θυμάται τι συνέβη ή να σκότωσε τα παιδιά.

Η Γιάννα Παναγοπούλου αποκάλυψε μάλιστα στον αέρα της εκπομπής, ότι συγγενής του δράστη μετά το τετραπλό φονικό απείλησε το 11χρονο αγόρι που σώθηκε. «Είναι προσπάθεια για να επιδεινωθεί η ψυχική υγεία του παιδιού και να επιβαρυνθεί ο ανήλικος» δήλωσε η δικηγόρος.