Πόλεμος Ουκρανία: Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός πήγε να βοηθήσει τους πρόσφυγες - Οι πρώτες δηλώσεις

Όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός πήγε να βοηθήσει τους πρόσφυγες - Οι πρώτες δηλώσεις

Συνεχίζεται και δεν φαίνεται να έχει τέλος, ο πόλεμος στην Ουκρανία με τους φόβους να ξεπερνάνε κάθε προηγούμενο καθώς η Ρωσία σφυροκοπά ανελέητα ότι σταθεί στο διάβα της. Οι απώλειες σε ανθρωπιστικό επίπεδο είναι τεράστιες και ο Γολγοθάς των ξενιτεμένων που έφυγαν για να σωθούν δεν περιγράφεται με λόγια.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, μπόρεσαν και επέστρεψαν ορισμένοι Έλληνες δημοσιογράφοι μας που είχαν σταλεί για να μεταφέρουν τα γεγονότα από την εμπόλεμη ζώνη, και οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν. Ο Γιάννης Χατζηγεωργίου βρίσκεται ήδη από την περασμένη Τετάρτη στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας, με στόχο να βρεθεί δίπλα στους πρόσφυγες, στα παιδιά και σε όποιον έχει ανάγκη, παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης και εθελοντική βοήθεια μαζί με την Ομοσπονδία Αργώ.

Ο Γιάννης Χατζηγεωργίου βρίσκεται στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας

Ο ηθοποιός σε ζωντανή σύνδεση το πρωί της Δευτέρας 14/3 με την εκπομπή Super Κατερίνα, μίλησε για αυτή την απόφαση του και περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει.

«Φύγαμε από την Αθήνα με δύο βαν με την Ομοσπονδία Αργώ και την iasis. Κατευθυνθήκαμε στα σύνορα Ουκρανίας – Ρουμανίας, ουσιαστικά για να μπορούμε να ανιχνεύσουμε τις ανάγκες του κόσμου και έπειτα να στραφούμε και στην ελληνική κοινότητα εδώ στην Ουκρανία για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας στο να μπορούμε να στηρίξουμε τον κόσμο που βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη.

Μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Πήγαμε πάνω δύο τόνους καθαρά ρούχα, παιχνίδια και άλλα πράγματα. Είναι πολύ δύσκολο. Οι Ρουμάνοι δεν μιλάνε ούτε αγγλικά, ούτε ουκρανικά» τόνισε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου.

Νεκρός δημοσιογράφος των New York Times

Σύμφωνα με τις Ουκρανικές αρχές, ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός δημοσιογράφου των New York Times στο Ιρπίν της Ουκρανίας, ο ίδιος κάλυπτε τις δραματικές εξελίξεις και τις εχθροπραξίες.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από πυρά των ρωσικών δυνάμεων. Μάλιστα, η Guardian, αναφέρει πως πρόκειται για τον βραβευμένο 51χρονο καμεραμάν Μπρεντ Ρενό, που σκοτώθηκε όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά αυτοκινήτου στο Ίρπιν.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, τραυματίστηκε ακόμη ένας δημοσιογράφος που επέβαινε στο αμάξι και έχει μεταφερθεί σε μονάδα υγείας. Από την άλλη, γυναίκα γέννησε σε βομβαρδισμένο μαιευτήριο.