Πόλεμος Ουκρανία: Γροθιά στο στομάχι η φωτογραφία ενός άνδρα να κρατά σκύλο που φοβάται

"Λύγισε" το Twitter

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Γροθιά στο στομάχι η φωτογραφία ενός άνδρα να κρατά σκύλο που φοβάται

Από όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, έχουμε δει πλήθος Ουκρανών να φυδαγεύονται σε καταφύγια ή να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Πολλοί από αυτούς κρατούν στις αγκαλιές τους τα παιδιά τους, ενώ άλλοι φροντίζουν να πάρουν και τα κατοικίδιά τους τα οποία δεν φταίνε σε τίποτα να μείνουν πίσω.

Σήμερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας μοιράστηκε μία φωτογραφία, ενός άνδρα στο Ιρπίν, συνοικία του Κιέβου που έχει βομβαρδιστεί από τους Ρώσους, να προσπαθεί να βοηθήσει ένα σκυλάκι που έχει παραλύσει από το φόβο του και είναι ακίνητο στη μέση του δρόμου με κίνδυνο τη ζωή του.

Σπάραξε το Twitter με το σκύλο που παρέλυσε από το φόβο του εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία

Η φωτογραφία ανήκει στον ανταποκριτή και φωτορεπόρτερ των Los Angeles Times Marcus Yam, και τραβήχθηκε την 18η μέρα της Ρωσικής εισβολής.

Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός πήγε να βοηθήσει τους πρόσφυγες στον πόλεμο

Συνεχίζεται και δεν φαίνεται να έχει τέλος, ο πόλεμος στην Ουκρανία με τους φόβους να ξεπερνάνε κάθε προηγούμενο καθώς η Ρωσία σφυροκοπά ανελέητα ότι σταθεί στο διάβα της. Οι απώλειες σε ανθρωπιστικό επίπεδο είναι τεράστιες και ο Γολγοθάς των ξενιτεμένων που έφυγαν για να σωθούν δεν περιγράφεται με λόγια.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, μπόρεσαν και επέστρεψαν ορισμένοι Έλληνες δημοσιογράφοι μας που είχαν σταλεί για να μεταφέρουν τα γεγονότα από την εμπόλεμη ζώνη, και οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν. Ο Γιάννης Χατζηγεωργίου βρίσκεται ήδη από την περασμένη Τετάρτη στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας, με στόχο να βρεθεί δίπλα στους πρόσφυγες, στα παιδιά και σε όποιον έχει ανάγκη, παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης και εθελοντική βοήθεια μαζί με την Ομοσπονδία Αργώ.

Ο ηθοποιός σε ζωντανή σύνδεση το πρωί της Δευτέρας 14/3 με την εκπομπή Super Κατερίνα, μίλησε για αυτή την απόφαση του και περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει.

«Φύγαμε από την Αθήνα με δύο βαν με την Ομοσπονδία Αργώ και την iasis. Κατευθυνθήκαμε στα σύνορα Ουκρανίας – Ρουμανίας, ουσιαστικά για να μπορούμε να ανιχνεύσουμε τις ανάγκες του κόσμου και έπειτα να στραφούμε και στην ελληνική κοινότητα εδώ στην Ουκρανία για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας στο να μπορούμε να στηρίξουμε τον κόσμο που βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη.

Μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Πήγαμε πάνω δύο τόνους καθαρά ρούχα, παιχνίδια και άλλα πράγματα. Είναι πολύ δύσκολο. Οι Ρουμάνοι δεν μιλάνε ούτε αγγλικά, ούτε ουκρανικά» τόνισε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου.