Πόλεμος Ουκρανία: «Μας ρίχνουν!» - Συγκλονίζουν τα λόγια δημοσιογράφου της ΕΡΤ

Βρέθηκε εν μέσω βομβαρδισμών

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: «Μας ρίχνουν!» - Συγκλονίζουν τα λόγια δημοσιογράφου της ΕΡΤ

Φρικτή για ακόμη μία μέρα είναι η κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας, καθώς σφυροκοπάτε και βομβαρδίζεται ανελέητα από τις δυνάμεις του Ρωσικού στρατού. Οι αφηγήσεις όσων γύρισαν αλλά και όσων βιώνουν αυτές τις συνθήκες είναι δραματικές.

Η Ευτυχία Πενταράκη, δημοσιογράφος απεσταλμένη για να καλύψει τις εξελίξεις στον πόλεμο, βρέθηκε στην περιοχή Ποντίλ, έξω από την πόλη και κατέγραψε τη στιγμή των πυρών όπως και την αντίδραση της ίδιας μιας και μετέδωσε τι συνέβη on air.

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ μετέδιδε εν μέσω πυρών στην Ουκρανία

«Δεν ξέραμε ποιος μας ρίχνει. Σκεφτόμασταν μόνο μήπως μια φωνή βοηθήσει να σταματήσουν να μας ρίχνουν» εξήγησε μετά η δημοσιογράφος.

Να σημειωθεί ότι στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται συνεχώς το Κίεβο, με τους βομβαρδισμούς και τις ανταλλαγές πυρών να είναι πλέον η καθημερινότητα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Η συγκλονιστική εμπειρία του Σπύρου Λάμπρου στη Μαριούπολη

Τον δημοσιογράφο, Σπύρο Λάμπρου στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του από την Μαριούπολη, φιλοξένησε η Ζήνα Κουτσελίνη στην εκπομπή της, το μεσημέρι της Πέμπτης 17/3, και οι αφηγήσεις του ραγίζουν καρδιές.

Ο σπουδαίος δημοσιογράφος, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στην «καρδιά» του πολέμου, και μίλησε για τις επικίνδυνες συνθήκες του πολεμικού ρεπορτάζ, για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, για τις θλιβερές, συγκλονιστικές εικόνες των απελπισμένων κατοίκων που κατέγραψε και για πολλά άλλα.