Πόλεμος Ουκρανία: Νικήτρια της Eurovision σοκάρει μέσα από το καταφύγιο: «Σταματήστε τον Πούτιν και...»

«Είναι έγκλημα κατά της ελευθερίας»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Νικήτρια της Eurovision σοκάρει μέσα από το καταφύγιο: «Σταματήστε τον Πούτιν και...»

Η Τζαμάλα εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Αντ1 θέλοντας να κάνει έκκληση και να ακουστεί αυτό παγκόσμια, για τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Η ουκρανή τραγουδίστρια είχε γίνει ευρέως γνωστή από την συμμετοχή της στη Eurovision, την οποία είχε κερδίσει το 2016 κάνοντας υπερήφανη τη χώρα της,

Η γυναίκα λοιπόν αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία εγκατάλειψης του Κιέβου, κινδυνεύοντας από τα πυρά των Ρώσων. Και ενώ η ζωή της έχει τεθεί σε μεγάλο κίνδυνο μιλάει στον Αντ1 με μοναδικό μήνυμα, αυτό του να σταματήσει κάποιος τον Πούτιν. Η τραγουδίστρια συγκίνησε πολλούς με τις δηλώσεις της, κάτι που έκανε και άλλη συμμετέχουσα της eurovision, μέσα από το καταφύγιο της.

Oι δηλώσεις στην Τζαμάλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Σταματήστε τον Πούτιν και τα ρωσικά στρατεύματα. Είναι ένας πόλεμος που αφορά όλη την Ευρώπη. Είναι έγκλημα κατά της ελευθερίας.

Ο άντρας μου, ο πεθερός μου, μέλη της μπάντας μου, φίλοι μου είναι στο Κίεβο σε καταφύγια. Κάθε λέξη, κάθε νότα από αυτό το αυτό το τραγούδι είναι πιο ζωντανή από ποτέ. Πονάει να το τραγουδάω» είπε για το τραγούδι της.

Η έκκληση της Ρουσλάνα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Η ουκρανικής καταγωγής τραγουδίστρια Ρουσλάνα έχει αποδείξει την αγάπη της για το ελληνικό κοινό, καθώς ακόμα και τώρα που βρίσκεται σε κίνδυνο εκείνη και ολόκληρη η Ουκρανία, κάνει live συνδέσεις με τα ελληνικά κανάλια.

Πρόκειται για μια ακτιβίστρια στη ζωή, η οποία μίλησε μέσω skype στο Super Κατερίνα το πρωί της Πέμπτης 3/3 για τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία. Εντυπωσιακό είναι πως η τραγουδίστρια δεν έχει κανένα αίσθημα φόβου, αντίθετα κατακεραυνώνει τον Πούτιν και ανησυχεί πολύ για το μέλλον.

«Η Ουκρανία είναι σε κατάσταση εκτάκτους ανάγκης. Δεν φοβόμαστε κανέναν Πούτιν και δεν παραιτούμαστε», δήλωσε στον Γιάννη Πουλόπουλο και συνέχισε:

Αυτό που συμβαίνει είναι ένα δεύτερο Τσέρνομπιλ. Τώρα αυτή τη στιγμή ο στρατός της Ρωσίας κατέλαβε το Τσέρνομπιλ, προσπαθούν να πάρουν πυρηνική ενέργεια που σημαίνει οικολογική καταστροφή. Θέλετε ένα δεύτερο Τσέρνομπιλ;

Δεν έχω μήνυμα για εκείνον. Για εμένα είναι νεκρός, δεν είναι καλύτερος από τον Χίτλερ ή άλλους τρομοκράτες. Ο Πούτιν είναι ένας επικίνδυνος τρομοκράτης. Το Κίεβο είναι σε κίνδυνο και οι άνθρωποι που βρίσκονται στα καταφύγια εδώ και μια εβδομάδα δεν είναι ασφαλείς. Τι γίνεται με τα μωρά, με το φαγητό που δεν υπάρχει.

Περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει και οι περισσότεροι είναι Ρώσοι στρατιώτες. Τα ρωσικά ΜΜΕ σιωπούν».

Η ίδια είναι στόχος των Ρώσων, καθώς είναι πολιτικοποιημένη και παίρνει θέση. «Καταλαβαίνω τον κίνδυνο, οι γονείς μου κλαίνε, οι συγγενείς μου κλαίνε, όλοι καταλαβαίνουν τι κάνω».