Πόλεμος Ουκρανία: Ο τελευταίος απολογισμός των προσφύγων που πέρασαν τα σύνορα

Τεράστια ανθρωπιστική κρίση

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Ο τελευταίος απολογισμός των προσφύγων που πέρασαν τα σύνορα

Σπαράζουν τα λόγια των ανθρώπων και ραγίζουν καρδιές οι εικόνες της προσφυγιάς για εκατομμύρια Ουκρανούς. Ο πόλεμος συνεχίζεται και καθημερινά οι πόλεις βομβαρδίζονται και οι νεκροί ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό μέρα με τη μέρα.

Πόσοι άνθρωποι έχουν περάσει τα σύνορα για να γλυτώσουν από την Ουκρανία;

Ανακοινώθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που κατέφυγαν στην Πολωνία από την Ουκρανία για να γλιτώσουν από τον πόλεμο ξεπέρασε την Παρασκευή στις 10:00 ώρα Ελλάδας τα δύο εκατομμύρια, ανακοίνωσαν οι Πολωνοί συνοριοφύλακες.

Αν αυτός ο αριθμός συγκριθεί με τον επίσημο απολογισμό του συνόλου των Ουκρανών προσφύγων, αυτό σημαίνει ότι δύο στους τρεις πρόσφυγες εισήλθαν στην Πολωνία. Πολλοί από αυτούς όμως θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη δυτική Ευρώπη ή τον Καναδά.

Η συγκλονιστική εμπειρία του Σπύρου Λάμπρου στη Μαριούπολη

Συγκλονίζουν και συγκινούν οι αφηγήσεις των ανθρώπων που επέστρεψαν από την εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία και την κόλαση που έχει δημιουργηθεί, με εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς και να κρύβονται.

Τον δημοσιογράφο, Σπύρο Λάμπρου στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του από την Μαριούπολη, φιλοξένησε η Ζήνα Κουτσελίνη στην εκπομπή της, το μεσημέρι της Πέμπτης 17/3, και οι αφηγήσεις του ραγίζουν καρδιές.

Ο σπουδαίος δημοσιογράφος, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στην «καρδιά» του πολέμου, και μίλησε για τις επικίνδυνες συνθήκες του πολεμικού ρεπορτάζ, για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, για τις θλιβερές, συγκλονιστικές εικόνες των απελπισμένων κατοίκων που κατέγραψε και για πολλά άλλα.