Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου - Ποια «έκπληξη» μας επιφυλάσσει το Σάββατο 26/3

Σύμφωνα με την ΕΜΥ και τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου - Ποια «έκπληξη» μας επιφυλάσσει το Σάββατο 26/3

Μετά την συνεχή κακοκαιρία ο καιρός θα δείξει το καλό του πρόσωπό, καθώς το τριήμερο της 25ης Μαρτίου αναμένουμε ηλιοφάνεια και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. (Δείτε εδώ ποιοι δρόμοι της Αθήνας θα είναι κλειστοί λόγω της παρέλασης). Μάλιστα είναι πιθανό σε αρκετές περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και τους 20 βαθούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 24/3 ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας, εκτός από τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στην Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά αυτής, με βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Σάκης Αρναούτογλου: Η μίνι «έκπληξη» του Σαββάτου και η ιδανική 25η Μαρτίου

Με τη σειρά του, και ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει ότι η Πέμπτη 24 Μαρτίου θα κυλήσει με αρκετά ανοιξιάτικο καιρό στις περισσότερες της χώρας, εξαιρουμένων των πολύ νότιων νησιωτικών τμημάτων και της Κρήτης. «Εκεί οι βοριάδες και η όποια συννεφιά θα δώσουν μέχρι και τις πρωινές ώρες κάποια φαινόμενα, ακόμα και με τη μορφή χιονιού, στις ορεινότερες περιοχές», όπως επισημαίνει.

Την 25η Μαρτίου οι συνθήκες θα είναι ιδανικές, με τη θερμοκρασία να φτάνει σε περιοχές ακόμη και τους 21 βαθμούς Κελσίου. Προς το απόγευμα θα υπάρχει μια μικρή -αλλά υπαρκτή- πιθανότητα να υπάρξουν κάποια σύννεφα στην περιοχή του Έβρου, τα οποία ίσως δώσουν κάποια παροδική βροχή μικρής διάρκειας.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο (26/3) ίσως κάνει την εμφάνισή της μια μίνι «έκπληξη», καθώς αναμένεται να εμφανιστεί ένας βοριάς που θα κάνει πιο ψυχρό τον καιρό, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη. Επίσης, κάποια σύννεφα που θα υπάρχουν στα δυτικά της χώρας, που θα κάνουν ακόμη πιο ειδυλλιακό το ηλιοβασίλεμα.

Την Κυριακή (27/3) υπάρχει πιθανότητα να ψιχαλίσει και να βρέξει στις ηπειρωτικές περιοχές. Δεν φαίνεται να είναι κάτι το αξιόλογο από πλευράς έντασης των φαινομένων. Στις δυτικές περιοχές ίσως σημειωθούν κάποιες μπόρες, προς τις απογευματινές-βραδινές ώρες.

Τη Δευτέρα (28/3), τουλάχιστον μέχρι αργά το μεσημέρι, αναμένονται κάποιες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν, αλλά μόνο σε μεγάλα υψόμετρα, πάνω από τα 1.900 με 2.000 μέτρα, στα βουνά δηλαδή της βορειοδυτικής χώρας. Στα υπόλοιπα κεντρικά και τα νότια μέχρι και την Κρήτη, δεν αποκαλείται να ψιχαλίσει και να βρέξει, για λίγο, ασθενώς, και τοπικά.

25η Μαρτίου: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Με τροποποιήσεις θα διεξαχθούν τα δρομολόγια σε Μετρό και Τραμ τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα της 25ης Μαρτίου, λόγω των παρελάσεων (στρατιωτικής και μαθητικής).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν τις 24/3 και 25/3, με τα δρομολόγια να διαμορφώνονται... διαβάστε τη συνέχεια στο Athensmagazine.gr