Τραγωδία Πάτρα: Το περιβάλλον της μητέρας "σπάει τη σιωπή του" για τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας

«Το παιδί μετά το τελευταίο επεισόδιο κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε ξανά ποτέ»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Τραγωδία Πάτρα: Το περιβάλλον της μητέρας

Μετά το σάλο που προκλήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά την δημοσιοποίηση των εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας και της ουσίας που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, αυτή της Πάτρας.

Σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή της Τζωρτζίνας και τι άλλαξε τα τελευταία δύο 24ωρα στο νοσοκομείο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή τοποθετήθηκε το περιβάλλον της μητέρας των παιδιών από την Πάτρα στο T-live.

Άτομο από το περιβάλλον της μητέρας από την Πάτρα αποκαλύπτει

«Η Τζωρτζίνα έπαιρνε για μήνες φάρμακα. Εκτός από τα μυοχαλαρωτικά και τα αντιεπιληπτικά φάρμακα, έπαιρνε και ηρεμιστικά. Η θεραπεία που ακολουθούσε κάθε ημέρα ήταν συγκεκριμένη. Στο νοσοκομείο, στο Ρίο, όταν μπήκε τον Ιανουάριο έπαιρνε τα φάρμακα που της δίναμε και έξω, απλά είχαν προσθέσει και κάποια περισσότερα αντιεπιληπτικά φάρμακα για τους σπασμούς.

Όταν η Τζωρτζίνα έμπαινε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν έκανε τα επεισόδια γιατί την κρατούσαν μία μέρα. Η Τζωρτζίνα έκανε τα επεισόδια ανά 48 ώρες. Τα φάρμακα της Τζωρτζίνας, τα άλλαξαν στην Αθήνα, στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Άλλαξαν τα φάρμακά της δύο ημέρες πριν πεθάνει. Δεν άλλαξε όλη η αγωγή που λάμβανε αλλά κάποια φάρμακα. Αυτό είναι σίγουρο. Της έδωσαν και βαρβιτουρικό. Το παιδί μετά το τελευταίο επεισόδιο κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε ξανά ποτέ. Κοιμόταν 24 ώρες. Κοιμόταν από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι.

Η μητέρα της, τη ξύπνησε για λίγο για να μιλήσει με βιντεοκλήση με τον πατέρα της. Για την ακρίβεια δεν μπορούσε να μιλήσει, μόνο γέλαγε. Ήταν κουρασμένη, ίσα που άνοιξε τα ματάκια της. Το παιδί τράβαγε πολλά με τα επεισόδια που πάθαινε. Η μητέρα είναι πανέτοιμη να καταθέσει στις Αρχές. Η αλήθεια δεν αλλάζει, όποια στιγμή και να την πεις».

«Μπορεί να βγουν στοιχεία για τα άλλα παιδιά» - Αποκαλυπτικός ο Θανάσης Καλογερόπουλος

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (29/3) ο Θανάσης Κατερινόπουλος για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος είναι από αυτούς που έχουν ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό με την υπόθεση και μάλιστα νωρίτερα μέσα στη μέρα σε δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για έναν «φυσικό αυτουργό» (δείτε εδώ τι είχε δηλώσει).

«Οι αρχές θέλουν μια δεύτερη άποψη για τις εξετάσεις της 9χρονης. Ας ελπίσουμε ότι τα αποτελέσματα θα βγουν μέσα στη βδομάδα και δε θα πάρει ένα με δύο μήνες.

Όλες οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις συλλέγονται από την αστυνομία και θα αξιολογηθούν. Είναι καλό που κόσμος βγαίνει και μιλάει. Το έχουμε δει ξανά το έργο στο παρελθόν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων, αυτό αφορά το τρίτο παιδί. Μπορεί να βγουν στοιχεία στην πορεία που να αφορούν τα άλλα παιδιά που θα φτάσουν στους ύποπτους ή ενδεχομένως δράστες», είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Κατερινόπουλος.