Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η επιχείρηση - αστραπή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πριν από λίγα λεπτά ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αυτή τη στιγμή οδηγείται στην ΓΑΔΑ.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν όλη την επιχείρηση με απόλυτη διακριτικότητα και έτσι κανείς δεν κατάλαβε πώς έφυγε από την Πάτρα η μητέρα.

Πώς έγινε η προσαγωγή της μητέρας των παιδιών στην Πάτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, άνδρες του Ανθρωποκτονιών μετέβησαν υπό άκρα μυστικότητα το πρωί της Τετάρτης στην Πάτρα όπου προσήγαγαν τη μητέρα και τη μεταφέρουν στην ΓΑΔΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις επόμενες ώρες.

Έξω από το σπίτι της οικογένειας έχουν συγκεντρωθεί γείτονες της οικογένειας, οι οποίοι παρακολουθούν παγωμένοι τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στην μικρή Τζωρτζίνα

Η τελευταία εξέλιξη άλλαξε τα πάντα στην υπόθεση της Πάτρας, καθώς τα ευρήματα έδειξαν ότι υπήρξε μεγάλη ποσότητα μη προβλεπόμενης ουσίας στην 9χρονη Τζωρτζίνα. Πρόκειται για την κεταμίνη, η οποία είναι ένα είδους ναρκωτικό που είναι ικανή να προκαλέσει και τον θάνατο.

Για το λόγο αυτό ζητούνται έκτακτα εξηγήσεις τόσο από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αλλά και από τους γονείς. Να σημειωθεί εδώ, πως η ουσία που εντοπίστηκε κίνησε όλες τις υποψίες σύλληψης, μιας και αποτελεί ηρεμιστικό κτηνιατρικό φάρμακο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η μητέρα των παιδιών οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, διότι της ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η κεταμίνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως στην κτηνιατρική και σε πολύ μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει και στον θάνατο.

Η κεταμίνη χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ ως αναισθητικό για τους τραυματισμένους Αμερικανούς στρατιώτες. Μόλις τελείωσε ο πόλεμος του Βιετνάμ, η κεταμίνη έπαψε να χρησιμοποιείται από τους γιατρούς, ωστόσο ανακαλύφθηκε ότι ήταν ιδανική για τα ζώα. Έτσι άρχισαν να τη χρησιμοποιούν στα άλογα, ως αναισθητικό και καταπραϋντικό.

Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα και τη μύτη. Δεν υπάρχει προς διάθεση σε φαρμακεία, αλλά σε συγκεκριμένες μονάδες. Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963.

Λίγο μετά το 2010 άρχισε και πάλι να χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες σε ανθρώπους, καθώς όπως θεωρείται από τους γιατρούς μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση στους ασθενείς με κατάθλιψη, για τους οποίους τα υπάρχοντα αντικαταθληπτικά δεν λειτουργούν.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2010 η κεταμίνη χρησιμοποιούνταν και έκανε θραύση ως ναρκωτικό σε κλαμπ της Ευρώπης αλλά και της Ασίας.