Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Οδηγείται στη ΓΑΔΑ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκεί η εισαγγελία πρωτοδικών στη Ρούλα Πισπιρίγκου όσον αφορά στο θάνατο της Τζωρτζίνας. Δεν αποκλείεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης. Η δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο.

Η μητέρα των τριών παιδιών μεταφέρεται συνοδεία αστυνομικών στην Αθήνα. Η Εισαγγελία που έχει πάρει ήδη στα χέρια της δικογραφία αναμένεται να την εξετάσει προκειμένου να αποφανθεί για την ποινική της μεταχείριση, εάν δηλαδή η προσαγωγή μετατραπεί σε σύλληψη ή όχι.

Οι εξελίξεις αυτές δρομολογήθηκαν μετά την φαρμακευτική ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα που δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή. Για τα ευρήματα, ο καθηγητής τοξικολογίας στο ΑΠΘ Νίκος Ράικος ενημέρωσε σχετικά το Εγκλημάτων κατά Ζωής. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την έρευνα και την παρέδωσε στον Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος αναμένεται να συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση και να την καταθέσει στο Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Η κεταμίνη χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ ως αναισθητικό για τους τραυματισμένους Αμερικανούς στρατιώτες. Μόλις τελείωσε ο πόλεμος του Βιετνάμ, η κεταμίνη έπαψε να χρησιμοποιείται από τους γιατρούς, ωστόσο ανακαλύφθηκε ότι ήταν ιδανική για τα ζώα. Έτσι άρχισαν να τη χρησιμοποιούν στα άλογα, ως αναισθητικό και καταπραϋντικό.

Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα και τη μύτη. Δεν υπάρχει προς διάθεση σε φαρμακεία, αλλά σε συγκεκριμένες μονάδες. Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963.

Λίγο μετά το 2010 άρχισε και πάλι να χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες σε ανθρώπους, καθώς όπως θεωρείται από τους γιατρούς μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση στους ασθενείς με κατάθλιψη, για τους οποίους τα υπάρχοντα αντικαταθληπτικά δεν λειτουργούν.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2010 η κεταμίνη χρησιμοποιούνταν και έκανε θραύση ως ναρκωτικό σε κλαμπ της Ευρώπης αλλά και της Ασίας.