Τραγωδία Πάτρα: Στην εισαγγελία οδηγείται αυτή τη στιγμή η μητέρα τω 3 κοριτσιών

Τελευταία εξέλιξη

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Τραγωδία Πάτρα: Στην εισαγγελία οδηγείται αυτή τη στιγμή η μητέρα τω 3 κοριτσιών

Το ερευνητικό ρεπορτάζ και οι επιστήμονες έχουν ρίξει όλη τους την προσοχή στην υπόθεση της Πάτρα καθώς τα όσα βγαίνουν στο φως δημιουργούσαν σιγά σιγά ένα παζλ, του οποίου η εικόνα έδινε περίεργα σημάδια. Η τελευταία μάλιστα εξέλιξη συντάραξε πολύ τους γιατρούς, καθώς βρέθηκε μη προβλεπόμενη ουσία ,η κεταμίνη στην 9χρονη κόρη.

Για το λόγο αυτό ζητούνται έκτακτα εξηγήσεις τόσο από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αλλά και από τους γονείς. Να σημειωθεί εδώ, πως η ουσία που εντοπίστηκε κίνησε όλες τις υποψίες σύλληψης, μιας και αποτελεί ηρεμιστικό κτηνιατρικό φάρμακο.

Στην εισαγγελία οδηγείται η μητέρα των 3 κοριτσιών από την Πάτρα

Στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών οδηγείται αυτή τη στιγμή η μητέρα, με σκοπό να δώσει εξηγήσεις για την ποσότητα και μη προβλεπόμενη κεταμίνη, που δεν προβλεπόταν για το παιδί.

Ο Γρηγόρης Λέων αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Σε νέες υποθέσεις και εκτιμήσεις προχωράνε οι αρμόδιοι και οι ειδικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, αυτή των ξαφνικών θανάτων των παιδιών από την Πάτρα. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλά για την υπόθεση, αλλά και για τις αναρτήσεις του στα social media, και τις αναφορές περί πνιγμού.

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα και έχει αφιερωθεί στο να βρει την άκρη του νήματος, συνδύασε τα δεδομένα της υπόθεσης με την ιατρική βιβλιογραφία για να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας που μπορεί να προήλθε από πνιγμό.

«Στα περιστατικά ασφυκτικού θανάτου, ουσιαστικά μιλάμε για απόφραξη του στόματος και της μύτης. Στους ενήλικες είναι σχεδόν βέβαιο να έχουμε σημάδια πάλης. Στα παιδιά είναι πολύ σπάνιο να βρούμε τραύματα, γιατί τα παιδιά είναι «μικρόσωμα» σε σχέση με έναν ενήλικα. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε το ευτύχημα το οποίο πρέπει να συνεκτιμηθεί, ότι έχουμε τραύματα, μικρά έστω, στη μύτη και στο στόμα. Η σημασία δεν είναι το μέγεθος του τραύματος, σημασία έχει ότι, έχουμε τραύματα στα δύο έξω στόμια των αεροφόρων οδών. Θα μπορούσε να είναι συμβατά με το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου», ανέφερε αρχικά

«Στα 2 πρώτα παιδιά έχει επανελεγχθεί για να αλλάξει η αιτία θανάτου του πρώτου παιδιού, δεν μπορεί να είναι ηπατική ανεπάρκεια, είναι λανθασμένη η αιτία θανάτου. Στο δεύτερο περιστατικό, έχουμε εκκωφαντικά ευρήματα, για παράδειγμα οι αλλοιώσεις στον πνεύμονα που συνάδουν στον ασφυκτικό θάνατο. Το ίδιο εξετάζεται και για το 3ο παιδί, εάν ο θάνατος ήταν από παθολογικά αίτια, θα είχε ήδη κλείσει η υπόθεση», συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

«Το μείζον είναι να λυθεί η υπόθεση. Έγκλημα με αιτίες θανάτου παθολογικές δεν μπορεί να υπάρξει. Πρέπει να προηγηθεί η επανεκτίμηση των αιτιών θανάτου των δύο πρώτων εκθέσεων και έπειτα, η αστυνομία θα προχωρήσει την υπόθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην δεύτερη υπόθεση, η αιτία θανάτου είναι το πνευμονικό οίδημα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.