Πάτρα: Ανατριχίλα - Η προφητική ζωγραφιά της Τζωρτζίνας! Τα "αγγελάκια" αδέλφια της και το...

«Το παιδί "μίλησε" και από τον τάφο του με το σώμα του και με την ψυχή του»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Ανατριχίλα - Η προφητική ζωγραφιά της Τζωρτζίνας! Τα

Συγκλονιστική είναι η προφητική ζωγραφιά της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία μάλιστα ερμηνεύτηκε από πολλούς ως “κραυγή βοήθειας” για όσα βίωνε. Για την εν λόγω ζωγραφιά μίλησε ο καθηγητής Ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής το πρωί της Πέμπτης 31/3. λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της μικρής.

Η ερμηνεία της ζωγραφιάς της Τζωρτζίνας

«Είναι δύσκολο να κάνουμε μια αναφορά αυτή τη στιγμή για το τι δείχνει η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας. Στα αριστερά είναι εκείνη με ροζ κεφάλι, σε μια κούνια και μέσα σε μια καρδιά δύο αγγελάκια που είναι τα αδέλφια της».

Ο Θάνος Ασκητής επισήμανε πως πρέπει να εξεταστούν ψυχιατρικά όσοι εμπλέκονται στο περιβάλλον της οικογένειας ενώ την ίδια στιγμή χαρακτήρισε λανθασμένη την αντίδραση της κοινωνίας στην Πάτρα, λέγοντας ότι “η κοινωνία δεν μπορεί να γίνει δικαστής”.

Στη συνέχεια, ο καθηγητής μίλησε για την κεταμίνη, που βρέθηκε σε μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό της 9χρονης (δείτε εδώ από που την προμηθεύτηκε), λέγοντας ότι στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί σε τραυματισμένους στρατιώτες στον πόλεμο, καθώς έχει αναλγητική δράση και προκαλεί και απώλεια μνήμης ενώ μάλιστα έχει κατηγορηθεί μάλιστα για χάπι βιασμού.

Παράλληλα, και η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή, είχε αναφέρει για την ζωγραφιά: «Δυστυχώς ήμουν πολύ σίγουρη από την αρχή. Η ζωγραφιά είπε πάρα πολλά για την αλήθεια και όσα έχουν συμβεί πραγματικά. Η κυρία Πισπιρίγκου υποτίμησε τα συναισθήματα του παιδιού της. Σε αυτές τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας αποτυπώθηκαν και απεικονίστηκαν πολλά συναισθήματα και όχι εύκολα συναισθήματα, ‘σκοτεινά’ συναισθήματα. Το παιδί ‘μίλησε’ και από τον τάφο του με το σώμα του και με την ψυχή του. Το παιδί μίλησε με κάθε δυνατό τρόπο που είχε».

Πάτρα ζωγραφιά

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε προθεσμία να απολογηθεί - Πότε και τι ώρα;

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την τραγωδία στην Πάτρα όπου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες καθώς πριν από λίγη ώρα είδαμε την Ρούλα Πισπιρίγκου να ανεβαίνει τα σκαλιά των δικαστηρίων για να βρεθεί στον εισαγγελία υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ωστόσο η ίδια πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι όπου αναμένεται να απολογηθεί στην 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα καθώς κατηγορείται ότι δολοφόνησε την κόρη της, Τζωρτζίνα από πρόθεση.

Επιπλέον να τονίσουμε πως ο Απόστολος Λύτρας ο οποίος ήταν συνήγορος υπεράσπισης ανακοίνωσε πως παραιτήθηκε από την συγκεκριμένη υπόθεση.