Δίκη Φιλιππίδη: «Μου κάνει εντύπωση ότι ...» - Η Ελπίδα Νίνου έφτασε στα δικαστήρια

Οι πρώτες φωτογραφίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη Φιλιππίδη: «Μου κάνει εντύπωση ότι ...» - Η Ελπίδα Νίνου έφτασε στα δικαστήρια

Από το πρωί της Παρασκευής 1/4 έχει ξεκινήσει η συνέχεια της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Η σημερινή δίκη αναμένεται να ξεκινήσει με την εξέταση από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής και υπεράσπισης της γυναίκας που σύμφωνα με τη δικογραφία υπέστη βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 από τον ηθοποιό – σκηνοθέτη.

Έφτασε στα δικαστήρια ο Φιλιππίδης - Τον στηρίζει η Ελπίδα Νίνου

Ο ηθοποιός και αυτή την φορά έδωσε το παρών στην δίκη, ενώ στα δικαστήρια μπήκε από την μπροστά είσοδο μαζί με τον υπόδικο για βιασμούς κατ' εξακολούθηση, Δημήτρη Λιγνάδη. (Δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες από την είσοδό τους στα δικαστήρια)

Στα δικαστήρια βρέθηκε ξανά η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, η οποία τον στηρίζει από την πρώτη στιγμή.

«Την καταγγέλλουσα τη γνώρισα από τη μητέρα της, η οποία ήταν ηθοποιός και τη σύστησε στον σύζυγό μου ο κ. Μπιμπίλας για να τη βοηθήσει να βρει δουλειά. Όντως ο σύζυγός μου την προσέλαβε στην παράσταση σε έναν μικρό ρόλο και έμεινε τρεις σεζόν και εν συνεχεία συνέχισε και σε άλλη παράσταση. Το 2008 άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τον σύζυγο μου.

Συγκεκριμένα στις διακοπές το καλοκαίρι κατάλαβα ότι του τηλεφωνούσε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Εγώ όμως είχα καταλάβει ότι μάλλον αυτή είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου… Μου κάνει εντύπωση ότι καταγγέλλει αυτό το γεγονός και μετά όπως λέει στην κατάθεσή της, παραμένει στον χώρο και παρακολουθεί την πρόβα» είχε πει στην κατάθεσή της, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελπίδα Νίνου.

Δικαστήρια -Ελπίδα Νίνου

Η Ελπίδα Νίνου στα δικαστήρια

«Δεν υπάρχει τέτοια κατάθεση στο...»

Το πρωί της Τετάρτης 30/3 και εν όψη της συνέχειας της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, κεκλεισμένων των θηρών, ο δικηγόρος του θέλησε να τοποθετηθεί στο Πρωινό σχετικά με δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και εμπεριέχουν λάθος πληροφορίες σχετικά με καταθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος θέλησε να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά στην κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

«Σε πρόσφατες εκπομπές προβλήθηκε δήθεν απόσπασμα κατάθεσης καταγγέλλουσας σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη με το εξής περιεχόμενο: “Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε”. Ρητά και κατηγορηματικά δεν υπάρχει τέτοια κατάθεση σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Δυστυχώς η δίκη γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και έτσι η κοινή γνώμη δεν πληροφορείται τα όσα συμβαίνουν στο ακροατήριο. Η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει πριν δημοσιευθεί μια πληροφορία σε βάρος του κατηγορούμενου, να ελέγχεται πρώτα η ακρίβειά της» δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.