Οι συσκευές της Πισπιρίγκου θα "μιλήσουν" - Η εκτίμηση των αξιωματικών

Τι ερευνούν οι ειδικοί;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Οι συσκευές της Πισπιρίγκου θα

Έχουν ξεκινήσει οι έρευνες στο κινητό και το laptop της Ρούλας Πιρπιρίγκου για την αναζήτηση στοιχείων και συγκεκριμένα για την χρήση κεταμίνης για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της ή ακόμη και της Ίριδας και της Μαλένας στην Πάτρα. Οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι, καθώς η μητέρα χρησιμοποιούσε τα social media συνεχώς και θεωρούν ότι αυτά θα "μιλήσουν".

Η έρευνα των ηλεκτρονικών συσκευών της Ρούλας Πισπιρίγκου και η εκτίμηση των ειδικών

Στο επίκεντρο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, οι ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούσε η 33χρονη που σκότωνε σε δόσεις την μικρή Τζωρτζίνα, όπως ανέφερε και ο κ. Κατερινόπουλος (δείτε εδώ τις δηλώσεις του). Οι ειδικοί ανοίγουν και ανασύρουν ακόμα και σβησμένα αρχεία για να έχουν την ακτινογραφία των κινήσεών της.

Οι επαφές της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο, οι αγορές καλλυντικών και φαρμάκων από καταστήματα του internet σε Ελλάδα και εξωτερικό ελέγχονται εξονυχιστικά, ώστε να μπορέσουν να δοθούν απαντήσεις και να χαρτογραφηθεί η διαδρομή της κεταμίνης.

Φαίνεται πως η προμήθεια έγινε έναν χρόνο πριν και ειδικότερα τον περασμένο Απρίλιο λίγο μετά το θάνατο της Ίριδας, τον χωρισμό της με τον Μάνο Δασκαλάκη και πριν αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα η 9χρονη Τζωρτζίνα. Οι ειδικοί εκτιμούν, επίσης, ότι με κάποιο τρόπο προμηθεύτηκε μεγάλη ποσότητα, καθώς σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χορηγήθηκε εννέα φορές στην μικρή Τζωρτζίνα μέχρι τελικά να καταφέρει να της πάρει τη ζωή στα τέλη Ιανουαρίου.

Γρηγόρης Λέων: «Έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και για τα άλλα δυο παιδιά»

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφορικά με την υπόθεση στην Πάτρα καθώς τόνισε πως ο θάνατος από φυσικά αίτια στα δύο πρώτα παιδιά φαίνεται να έχει αποκλειστεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα το δείτε πάρα πολύ σύντομα. Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα.

Η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου».