Πάτρα: Αυτή είναι η δεύτερη ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Στο φως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Αυτή είναι η δεύτερη ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Νέα δεδομένα στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα αποκαλύπτονται μέσα από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, η οποία λίγο πριν πεθάνει είχε αφήσει ένα σημείωμα στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αυτή είναι η δεύτερη ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr, εκτός από την κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας βρέθηκαν βενζοδιαζεπίνες. Δηλαδή μια ουσία που χρησιμοποείται για την παρασκευή συγκεκριμένων χαπιών με αγχολυτικές, υπνωτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες και η μεγάλη ποσότητα προκαλεί έντονη δυσφορία. Και για αυτό θα πρέπει να περιορίζεται η χρήση της και μόνο κατόπιν παρακολούθησης ιατρού.

Οι συγκεκριμένες ουσίες δεν περιέχονταν στο φαρμακευτικό σχήμα που ελάμβανε η μικρή Τζωρτζίνα από το νοσοκομείο Παίδων και προφανώς το χορηγούσε μαζί με την κεταμίνη η μητέρα της. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο των τοξικολογικών εξετάσεων οι ουσίες που βρέθηκαν είναι οι: Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που φέρει ημερομηνία 24 Μαρτίου 2022 από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και στο δείγμα αίματος βρέθηκαν αντιεπιληπτικές ουσίες που προφανώς χορηγούνταν στο παιδί από τους γιατρούς του νοσοκομείου, αναισθητικές ουσίες (δηλ. κεταμίνη, θειοπεντάλη, προποφόλη) και βενζοδιαζεπίνες (διαζεπάμη, αλπραζολάμη, φλουνιτραζεπάμη κλπ.) και συγκεκριμένα τα: Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam (βενζοδιαζεπίνες), ketamine, norketamine, lidocaine, prilocaine (αναισθητικά).

Η αποκάλυψη των τοξικολογικών εξετάσεων και το γεγονός ότι η μητέρα χορηγούσε στο παιδί και άλλες ουσίες ιδιαίτερα επικίνδυνες εκτός από την κεταμίνη, δηιουργούν ένα εφιαλτικό σενάριο για το τι περνούσε το κοριτσάκι τους τελευταίους μήνες της ζωής της. Η χρήση των συγκεκριμένων φαρμάκων που ανήκουν στην κατηγορία των αγχολυτικών σε συνδυασμό με τα αναισθητικά όπως η κεταμίνη, δημιουργούσαν ένα ιδιαίτερα τοξικό «κοκτέιλ» φαρμάκων που επηρέασαν καταλυτικά τον οργανισμό της 9χρονης.

Σύμφωνα με πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία, συγκεριμένες ουσίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο και εξετάζονται. Εκτιμούν πως το συγκεκριμένο κοκτέιλ φαρμάκων σε συνδυασμό με την κεταμίνη όταν συνυπάρχουν στον οργανισμό η τοξικότητα της κεταμίνης εκδηλώνεται σε μικρότερες συγκεντρώσεις.

Αυτή είναι η δεύτερη ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Τι ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα της ταφής της Τζωρτζίνας - Σοκαρισμένη η Νικολούλη

Με τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρας και την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την δολοφονία της Τζωρτζίνας ασχολήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 1/4 η Αγγελική Νικολούλη και η εκπομπή της, Φως στο Τούνελ.

Η παρουσιάστρια κατά την διάρκεια της βραδιάς ήρθε αντιμέτωπη -εκτός από το απρόσμενο τηλεφώνημα της αδερφής της Ρούλας- με μια μαρτυρία που σόκαρε τους πάντες και επιβεβαιώθηκε από το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει την ταφή της μικρής Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα λοιπόν, πριν από δυο μήνες, που έγινε η ταφή της μικρής Τζωρτζίνας, την ώρα της ταφής η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε, πριν να καλύψουν το παιδί της με το καπάκι στο φέρετρο, το τάμπλετ που είχε να το δώσει στην Τζωρτζίνα και να το αφήσει εκεί.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου άφησε το τάμπλετ στα χέρια του παιδιού της και μετά έγινε η ταφή. Θα μου πεις ότι ήταν ένα στοιχείο του παιδιού που έπαιζε, συμφωνώ. Όταν έχει όμως μια τέτοια εξέλιξη, όταν η γυναίκα αυτή κατηγορείται για δολοφονία και ψάχνουμε πιθανότατα και άλλα στοιχεία, ένα τέτοιο στοιχείο που αφορούσε το παιδί και την ίδια γιατί το είχε η Τζωρτζίνα συνέχεια το τάμπλετ… Επιβεβαιώνεται από το γραφείο τελετών και το αναφέρω» αποκάλυψε η παρουσιάστρια.