Τραγωδία Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογείται σήμερα 4/4 - Ποια είναι τα νέα στοιχεία;

Όλες οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογείται σήμερα 4/4 - Ποια είναι τα νέα στοιχεία;

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα δώσει σήμερα 4/4 την επίσημη απολογία της για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, την ίδια στιγμή που νέα στοιχεία έρχονται στο φως.

Η μητέρα των νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της, αλλά και από τις πρώτες στιγμές μετά τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, παραμένει ανένδοτη και αρνείται την οποιαδήποτε σχέση με τον αυτόν, υποστηρίζοντας ακόμη και πως δεν γνωρίζει ούτε τι είναι η κεταμίνη, που βρέθηκε σε μεγάλη ποσότητα στο σώμα της 9χρονης.

Μάλιστα, ο σύζυγός της αποφάσισε να πάρουν αποστάσεις, με αποτέλεσμα η Ρούλα να ζητήσει διαζύγιο και να ξεκινήσει να πραγματοποιεί δηλώσεις για τον Μάνο Δασκαλάκη και τον πατέρα του, υπονοώντας πως σχετίζονται με αυτό τον θάνατο.

Την ίδια στιγμή ερευνάται και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες. Ο θάνατός της σημειώθηκε την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 και αρχικά αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια, ωστόσο η υπόθεσή της θα διερευνηθεί εκ νέου από την ΕΛ.ΑΣ. και υπό το πρίσμα της εγκληματικής ενέργειας.

Για τον λόγο αυτό, έχει δρομολογηθεί η εκταφή της, ενώ είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί και η εκταφή της Τζωρτζίνας, εφόσον η μητέρα της ζήτησε να θαφτεί μαζί της το τάμπελ της, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να έχει καταγράψει στοιχεία αναφορικά με την προμήθεια και τη χορήγηση της κεταμίνης

Η εκτίμηση, επίσης, των εισαγγελικών αρχών είναι ότι και τα άλλα δύο τα παιδιά είχαν την τύχη της Τζωρτζίνας και γι' αυτό δρομολογείται νέα ανάγνωση των τοξικολογικών εξετάσεων και των μαρτυρικών καταθέσεων του ιατρικού προσωπικού, παρόλα αυτά, όλα μπορεί να αλλάξουν εάν η 33χρονη Ρούλα σπάσει τη σιωπή της στη σημερινή της απολογία και αν θα βάλει και άλλα πρόσωπα στο κάδρο των κατηγορούμενων.

Τραγωδία Πάτρα: «Τα ευρήματα δείχνουν ότι δολοφονήθηκαν» - Απίστευτή δήλωση του Γρηγόρη Λέων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, και άκρως αποκαλυπτικός είναι ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, ο οποίος την Κυριακή 3/4 μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, λέγοντας πως όχι μόνο δεν έχουν κλείσει οι υποθέσεις, αλλά αντίθετα οι φάκελοι έχουν ανοίξει και πάλι, ενημερώνοντας πως σύντομα θα υπάρξουν καταιγιστικές εξελίξεις πάνω στις δυο υποθέσεις.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, δεν οφείλονται σε παθολογικά αίτια ή κάποιο γενετικό παράγοντα, αλλά πρόκειται για δολοφονικές ενέργειες.

Ο ίδιος πιστεύει πως σε εκείνες τις περιπτώσεις δεν χορηγήθηκε στα δυο παιδιά κεταμίνη, αλλά ο θάνατός τους επήλθε με την μέθοδο της ασφυξίας. Ο Γρηγόρης Λέων τόνισε πως, αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί και υπάρξουν στοιχεία, θα θεωρηθούν ύποπτα όλα εκείνα τα άτομα, που βρίσκονταν με τα δυο παιδιά τις τελευταίες ώρες της ζωής τους.

Όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή η στιγμή έχουμε ένα επιβεβαιωμένο εύρημα, ότι η κεταμίνη αποτελεί την αιτία θανάτου. Αυτό που μπορούμε να δούμε λαμβάνοντας δείγμα από τα μαλλιά του παιδιού είναι ότι είμαστε σε θέση να δούμε κατά πόσο τα προηγούμενα επεισόδια συνδέονται με τη χρήση κεταμίνης ή άλλων ουσιών.

Είναι μία ευκαιρία να λάβουμε αυτό το βιολογικό δείγμα ώστε να δούμε σε βάθος χρόνου κατά πόσο υπήρχε χρήση ουσιών ή και κεταμίνης... Ουσιαστικά μιλάμε για επίδραση ενός εξωτερικού παράγοντα που πιθανότατα δεν είναι η κεταμίνη. Δεν είναι ούτε άλλη ουσία, θα σας έλεγα ότι μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο»