Πάτρα: Η νέα πραγματικότητα της Ρούλας πίσω από τα σίδερα της φυλακής

Είναι υπό συνεχή παρακολούθηση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Η νέα πραγματικότητα της Ρούλας πίσω από τα σίδερα της φυλακής

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μεταφέρθηκε σήμερα 5/4 το πρωί στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού και βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου, απομονωμένη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μπορεί να προαυλίζεται μόνο όταν είναι μόνη της, εφόσον εάν βρεθεί μαζί με τις υπόλοιπες κρατούμενες η κατάληξη μπορεί να είναι πολύ άσχημη, ύστερα από τις δηλώσεις τους πως δεν την θέλουν εκεί.

Στόχος όλων των ειδικών είναι να διατηρηθεί η ασφάλεια και να μην προκληθούν προβήματα, ώστε η Ρούλα να μπορεί να έχει μία φυσιολογική κράτηση, αλλά και η ζωή των φυλακών να μην διαταρχθεί.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Η νέα πραγματικότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου πίσω από τα σίδερα της φυλακής

Το μόνο αντικείμενο που έχει πάνω της η κατηγορούμενη είναι ένα κουτί τσιγάρα, χωρίς όμως να μπορεί να ανάψει ένα μόνη της, καθώς δεν της επιτρέπεται να έχει πάνω της ούτε σπίρτα ούτε αναπτήρα. Παρόλα αυτά, η ίδια ζήτησε να της φέρουν και μία τηλεόραση. Ο φύλακας που έχει την εποπτεία της, όταν τον φωνάζει της ανάβει τα τσιγάρα και την παρακολουθεί προσεκτικά.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι η 33χρονη είναι μανιώδης καπνίστρια και υπάρχουν φόβοι για πιθανές ζημιές είτε στον εαυτό της είτε σε οποιονδήποτε βρίσκεται μαζί της ή ακόμη και στο κτίριο, εάν έχει την ελευθερία να χρησιμοποιεί τα εύφλεκτα αυτά αντικείμενα.

«Δε ξέρω πόσο θα αντέξω» - Τι δήλωσε η Ρούλα 10 λεπτά πριν τη μεταγωγή της στις φυλακές Κορυδαλλού

Δέκα λεπτά πριν από τη μεταγωγή της στις φυλακές Κορυδαλλού το πρωί της Τρίτης (05/04) -δείτε εδώ βίντεο- η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε να μιλήσει στον δημοσιογράφο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», Γιώργο Σόμπολο.

Συγκεκριμένα, η 33χρονη μητέρα κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μίλησα με τα καλύτερα λόγια για τον Μάνο στην κατάθεσή μου. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε με πιστεύει ο Μάνος και μίλησε εναντίον μου. Ήμουν σχεδόν βέβαιη πως θα πήγαινα σπίτι μου. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αφεθώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Θα αποδειχθεί η αλήθεια, δεν υπάρχουν στοιχεία. Δε ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή».