Πάτρα: Τι ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τις φυλακές - Γιατί την έχουν στην απομόνωση;

Η 33χρονη δεν μπορεί να διαχειριστεί το γεγονός ότι κρίθηκε προφυλακιστέα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Τι ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τις φυλακές - Γιατί την έχουν στην απομόνωση;

Στην γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης 5/4 η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την απόφαση προφυλάκισης για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας. Τις τελευταίες μέρες η κατηγορούμενη τις έχει περάσει στη ΓΑΔΑ, ενώ η μεταφορά της στις φυλακές αποδοκιμάστηκε εντόνως από τον κόσμο, που είχε μαζευτεί απ' έξω και της φώναζε «ψόφα φόνισσα», αλλά και από τις άλλες κρατούμενες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη ξέσπασε όταν μεταφέρθηκε στο κελί της, καθώς φαίνεται να μην μπορεί να διαχειριστεί το γεγονός πως κρίθηκε προφυλακιστέα, αλλά πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαψεύδουν την πληροφορία πως χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο.

Τι ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από την φυλακή

Ωστόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε δύο πράγματα, μια τηλεκάρτα για να τηλεφωνεί και μια τηλεόραση για να βλέπει. Συγχρόνως και καθώς οι αρχές φοβούνται μήπως επιχειρήσει να κάνει κακό στον εαυτό της, την έχουν συνεχώς υπό επιτήρηση, ειδικά μετά το ξέσπασμά της όταν έφτασε στις φυλακές.

Τις πρώτες δυο μέρες της παραμονής της στον Κορυδαλλό, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μείνει στην απομόνωση, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, αλλά όταν το 48ωρο αυτό τελειώσει, τα πράγματα δεν θα αλλάξουν πολύ.

Η 33χρονη θα μείνει σε κελί που διαμορφώθηκε ειδικά εκείνη, (Δείτε εδώ το κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου) στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται και οι έγκλειστοι για εγκλήματα τρομοκρατίας. Είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση. Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προαυλίζεται μόνη της, προκειμένου να βρίσκεται σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και θα μπορεί να βλέπει μόνο τον δικηγόρο της και όταν χρειαστεί να τηλεφωνήσει, να είναι ξανά μόνη της.

«Δε ξέρω πόσο θα αντέξω»

Δέκα λεπτά πριν από τη μεταγωγή της στις φυλακές Κορυδαλλού το πρωί της Τρίτης (05/04) -δείτε εδώ βίντεο- η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε να μιλήσει στον δημοσιογράφο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», Γιώργο Σόμπολο.

Συγκεκριμένα, η 33χρονη μητέρα που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μίλησα με τα καλύτερα λόγια για τον Μάνο στην κατάθεσή μου. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε με πιστεύει ο Μάνος και μίλησε εναντίον μου. Ήμουν σχεδόν βέβαιη πως θα πήγαινα σπίτι μου. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αφεθώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Θα αποδειχθεί η αλήθεια, δεν υπάρχουν στοιχεία. Δε ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή».