Πάτρα: «Δεν υπάρχουν περιθώρια, η Ίριδα και η Μαλένα πέθαναν από...» - Καταπέλτης ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

«Θα εξιχνιάσουμε 3 υποθέσεις ανθρωποκτονίας από...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Δεν υπάρχουν περιθώρια, η Ίριδα και η Μαλένα πέθαναν από...» - Καταπέλτης ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Το κουφάρι για την υπόθεση της Πάτρας έχει αρχίσει να ξετυλίγεται και οι Αρχές γνωρίζουν που και σε ποιους πρέπει να επικεντρωθούν οι έρευνές τους. Μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, το μικροσκόπιο των ερευνών είναι πάνω από τους θανάτους των άλλων 2 παιδιών. (Δείτε εδώ τα στοιχεία των Αρχών)

Που οφείλονται οι θάνατοι των άλλων 2 παιδιών αποκάλυψε ο Γρηγόρης Λέων

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας, σημείωσε ότι ο ασφυκτικός θάνατος είναι βέβαιος πλέον τόσο για τη Μαλένα όσο και για την Ίριδα.

«Γίνεται ενδελεχής έρευνα στους φακέλους των παιδιών. Όλοι οι ιατροδικαστές έχουν σταθερή άποψη και όλοι καταλήγουν στον ασφυκτικό θάνατο. Στο δεύτερο παιδί αν μελετήσουμε όλα τα ευρήματα, υπάρχει πλήρης βεβαιότητα για το ότι είναι ασφυκτικός θάνατος», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για να βρούμε κάτι άλλο στη διάγνωσή μας αλλά μια βεβαιότητα ότι έχουμε ασφυκτικό θάνατο».

Όπως λέει ο ιατροδικαστής, οι συνεντεύξεις τόσο της 33χρονης όσο και άλλων μελών της οικογένειας θα οδηγήσουν στη λύση του θρίλερ.

«Αν δεν είχαμε τις συνεντεύξεις θα είχαμε πολύ μεγάλη δυσκολία στους δράστες. Οι συνεντεύξεις ‘κουμπώνουν’ στις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Θα καταγραφεί στα ιατροδικαστικά χρονικά να εξιχνιάζουμε τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονίας με τέτοιον τρόπο από τις συνεντεύξεις».

Κρίσιμες απαντήσεις θα δώσει και το πανάκι με αίμα που βρέθηκε.

«Να μιλήσουν οι ειδικοί για στοιχεία, όχι ο Δασκαλάκης»

Το απόγευμα της Πέμπτης 7/6 ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία έχει κριθεί προφυλακιστέα καθώς κατηγορείται για τον φόνο της Τζωρτζίνας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ο Όθωνας Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε πως ετοιμάζεται αίτηση αποφυλάκισής της, κατόπιν δικής της επιθυμίας.

Σε αυτήν θα περιλαμβάνονται «καταθέσεις ειδικών που θα απαντήσουν στα όσα έγιναν μέσα στα δωμάτια των νοσοκομείων». Πιο συγκεκριμένα, τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Είναι σαφής η ιατροδικαστική έκθεση», απάντησε ερωτηθείς για το αν η 33χρονη αποδέχεται την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, επιμένει ωστόσο στην «πάγια θέση της ότι, δεν ήξερε τι είναι ή ότι υπάρχει η κεταμίνη.

Δεν προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος θανάτου της Τζωρτζίνας, άρα δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το 20λεπτο, που είναι ο χρόνος δράσης της ουσίας. Αν δε λυθεί το πότε σταματούν οι λειτουργίες του οργανισμού του, δεν μπορούμε να ξέρουμε».