Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκε χαλάρωση των μέτρων - Από πότε θα ισχύσει;

Δείτε αναλυτικά

Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκε χαλάρωση των μέτρων - Από πότε θα ισχύσει;
Ενημέρωση 13.04.2022 11:20
Από Youweekly Team

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ανακοινώθηκε η κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού για το διάστημα από 1η Μαΐου έως 31 Μαΐου, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη ο οποίος πριν από λίγο καιρό διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Παράλληλα μέχρι 31 Μαΐου θα διατηρηθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Σε ό,τι αφορά στις μάσκες στους κλειστούς χώρους, από τις 2 Μαΐου, θα γίνουν προαιρετικές με εξαίρεση τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κορωνοϊός: Σημαντικές αλλαγές μετά το Πάσχα - Αποκλιμάκωση των μέτρων ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Την ίδια ώρα που ο πρώην Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας νοσεί από κορωνοϊό, ο νυν υπουργός Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας 11/4, σημαντικές αλλαγές στα μέτρα για τον κορωνοϊό, αμέσως μετά το Πάσχα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αποκλιμάκωση των μέτρων, θα αφορά και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, η ισχύς των οποίων, μαζί με αυτά της νόσησης, επεκτάθηκε με ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι επιστρέφουμε στη ζωή μας προ Covid, γιατί ο κορωνοϊός βρίσκεται ακόμα εδώ. Απλώς, από τον Μάιο, μετά το Πάσχα, θα υπάρχει μια περαιτέρω αποκλιμάκωση» τόνισε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή, για τους εμβολιασμένους πολίτες, η αποκλιμάκωση, εξαιρουμένης της μάσκας, είναι σχεδόν ολική.

Ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι αυτό το οποίο εξετάζεται είναι ότι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι να δούμε ένα πλαίσιο πρόσβασης στους χώρους, ενδεχομένως και χωρίς πιστοποιητικό, με κάποιους άλλους όρους.

«Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ισχύουν ως ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για την κίνηση. Αυτό που εξετάζεται είναι ότι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι που κατά βάση ο πληθυσμός είναι σε εξωτερικούς χώρους, θα εξεταστεί αν και πού θα χρειάζεται η επίδειξη. Σίγουρα πάντως θα υπάρχει αποκλιμάκωση», τόνισε.

Ωστόσο, μετέθεσε χρονικά την κατάργηση της μάσκας επισημαίνοντας ότι είναι ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με εσωτερικούς χώρους ή όπου υπάρχει συνωστισμός. «Οπότε μπορούμε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Δε χρειάζεται να γίνουν γρήγορες κινήσεις», υπογράμμισε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τα συμπτώματα που έχει η Βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον κορωνοϊό - Κουρασμένη και εξουθενωμένη

Κορωνοϊός: Η κατανομή των χθεσινών (12/4) κρουσμάτων

Share