Πάτρα: «Δεν είναι τόσο έξυπνη...» - "Κόλαφος" η συμμαθήτρια της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πιστεύει πως υπάρχουν συνεργοί

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Δεν είναι τόσο έξυπνη...» -

Την Τετάρτη 13/4, στον αέρα του Πρωινού μίλησε μία από τις συμμαθήτριες της Ρούλας Πισπιρίγκου και εξέφρασε την άποψή της για όσα συμβαίνουν στην τραγωδία της Πάτρας.

Η ίδια ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι μία τέτοια κίνηση, η δολοφονία του παιδιού της δηλαδή, είναι κάτι που θα μπορούσε να κάνει μόνη της, καθώς δεν είναι τόσο έξυπνη. Επίσημανε, επίσης, πως σίγουρα υπάρχει κάποιος ή κάποιοι συνεργοί, που είναι ακόμη ελεύθεροι. Την ίδια στιγμή η συνέντευξη της Ρούλας, μέσα από την φυλακή, για τα συναισθήματά της 3 χρόνια μετά τον χαμό της Μαλένας, έχει βγει στη δημοσιότητα.

Οι δηλώσεις της συμμαθήτριας της Ρούλας Πισπιρίγκου για την τραγωδία στην Πάτρα

«Με το ένα παλικάρι πήγαιναν για αρραβώνα, γάμους και τα συναφή, αλλά απλά δεν έκατσε η φάση. Αυτός ήταν στα καράβια, δεν είχε στο μυαλό του να κάνει γάμο, απλά αυτή ήθελε, ας πούμε με κάποιο τρόπο να είναι μαζί. Ήθελε να τον παντρευτεί. Μπορεί να είναι έγκυος και ότι “κάτσε μαζί μου γιατί είμαι έγκυος”. Το είχε πει και στον φίλο μου αυτό.

Ήταν περίοδος Χριστουγέννων και είχα πετύχει τη Ρούλα, τον Μάνο και μια φίλη τους να κάθονται για καφέ. Είχα πάει και την είχα πλησιάσει κιόλας, δεν ήταν η Τζωρτζίνα μαζί τους. Και της λέω “πώς είσαι;”, “καλά” μου λέει. Της λέω “είσαι καλά;”. Φάνηκε ότι “ωχ με είδανε”, αυτό. Πώς γίνεται να μην κλαίει και να μην στεναχωριέται κανένας, από όλη την οικογένεια, κανένας όμως. Ένα δάκρυ δεν μπορούσε να ρίξει κάποιος;

Από τα συναισθήματα που βγάζουνε προς τα έξω, ναι, πιστεύω ότι δεν ήταν μόνη της. Δεν είναι τόσο έξυπνη για να κάνει τέτοιο έγκλημα. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Και ο ίδιος ο Μάνος, πες ότι όντως αυτός δεν φταίει σε κάτι, δεν αναρωτιέσαι ρε φίλε τι έπαθαν τα παιδιά σου;

Τρέμω ότι υπάρχουν τόσα πολλά άτομα τα οποία είναι μπλεγμένα σε αυτή την υπόθεση και κυκλοφορούν ελεύθερα και είναι γύρω μας και γύρω στα παιδιά μας. Δεν ξέρω πραγματικά. Συζητιέται γενικά στην Πάτρα ότι τον κρατάει για κάποιον λόγο. Ότι κάτι έχει γίνει και τον κρατάει. Τώρα αυτό είναι η σπιτονοικοκυρά, είναι κάτι άλλο, δεν ξέρω», δήλωσε η συμμαθήτρια της 33χρονης.

Νέοι ιατροδικαστές για Μαλένα και Ίριδα - Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Στο «MEGA Καλημέρα» για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, με την οποία ασχολήθηκε σε βάθος, μίλησε το πρωί της Τετάρτης 13/4 ο Γρηγόρης Λέων. Μετά την ανακοίνωση του πως αποσύρεται από την υπόθεση, τοποθετήθηκε σχετικά με τα πορίσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της Μαλένας και της Ίριδας και τους νέους ιατροδικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση.

«Είναι δύο συνάδελφοι που ανέλαβαν, εμπειρότατοι, το πλεονέκτημα που υπάρχει είναι ότι συμμετείχαν στην άτυπη επιτροπή και έχουν πλήρη γνώση του περιστατικού της Μαλένας και αυτό που έχουν να κάνουν είναι να αναλύσουν την υπόθεση και της Ίριδας, που εκεί είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, και δεν υπάρχει αμφιβολία ούτε για την αιτία θανάτου ούτε για τον μηχανισμό θανάτου του μωρού. Και στη Μαλένα, δεν θα αργήσουμε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Οι πραγματογνώμονες έχουν δικαίωμα να διερευνήσουν σε πάσα κατεύθυνση να στηριχθούν σε υπάρχοντα δείγματα και ευρήματα, δηλαδή να μην μπουν στην διαδικασία νέων εξετάσεων και να δώσουν πορίσματα», ανέφερε αρχικά.

«Με την άτυπη επιτροπή ήταν μία θαραλέα κίνηση και τον κ. Καρακούκη που αντιλήφθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα με την αιτία θανάτου περί ηπατικής ανεπάρκειας. Νομικά πρέπει να σας πω ότι μία πραγματογνωμοσύνη που υπήρχε δεν μπορεί να ανατραπεί με ένα πόρισμα μίας επιτροπής. Στο νομικό μας σύστημα υπάρχουν οι πραγματογνωμοσύνες, υπάρχουν τα πορίσματα των τεχνικών συμβούλων ωστόσο δεν προβλέπονται πορίσματα επιτροπών, δεν έχουν την ίδια νομική αξία με την πραγματογνωμοσύνη. Θα υπάρχει ένα ισχυρό έγγραφο που ανατρέπει μία άστοχη αιτία θανάτου που υπήρχε στο πρώτο παιδί. Ένας πραγματογνώμονας που έχει συντάξει ήδη μία έκθεση για το συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορεί να συντάξει νέα έκθεση για το ίδιο θέμα», πρόσθεσε ο κ. Λέων.

«Όλα θα αποκαλυφθούν στον χρόνο που πρέπει και θα διαλευκανθούν οι θάνατοι και των τριών παιδιών. Είχαμε προβληματικές εκθέσεις στα δύο πρώτα παιδιά, και άρα ορθώς γίνεται αυτή η διαδικασία. Πλέον εξετάζεται και η περίπτωση της Ίριδας. Εάν τα συμπεράσματα δείχνουν ευθύνη σε κάποιους συναδέλφους θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες σε βάθος χρόνου», δήλωσε, ενώ μίλησε και για την ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η ηπατική ανεπάρκεια με εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση του ήπατος, δεν έχει σχέση με την έννοια του όρου της ηπατικής ανεπάρκειας. Η κενοτοπιώδης εκφύλιση μπορεί να υπάρχει από ένα μεταβολικό σύνδρομο που εδώ δεν υπάρχει, από μία τοξική αντίδραση που εδώ δεν προκύπτει γιατί έχουμε καθαρές τοξικολογικές και τρίτον από έναν ασφυκτικό θάνατο».