«Έχει γίνει η ζωή μου σίριαλ» - Η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεσπά μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού

Όλα όσα δήλωσε στον Γιώργο Σόμπολο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Έχει γίνει η ζωή μου σίριαλ» - Η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεσπά μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε στον Γιώργο Σόμπολο και στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, Αλήθειες με την Ζήνα, συνεχίζοντας να υποστηρίζει την αθωότητα της, την ίδια ώρα που αναζητά στοιχεία για να αποδείξει την αθωότητά της.

Την κατάσταση αυτή σχολίασε σήμερα 13/4 και μία συμμαθήτρια της Ρούλας, η οποία θεωρεί πως η κατηγορούμενη δεν είναι αρκετά έξυπνη για να έχει οργανώσει ένα τέτοιο έγκλημα μόνη της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού

«Οι σκέψεις μου είναι πάντα στα παιδιά. Πάντα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι εκείνη την ημέρα θα γίνεται όλο αυτό το πράγμα. Να με κατηγορούν για τον θάνατό της, για τον θάνατο της Ιριδούλας. Δεν αντέχεται Γιώργο. Έχω μείνει μόνη μου εδώ, και έχω βάλει τον εαυτό μου σε μία σειρά τις σκέψεις μου και τα λάθη που έχω κάνει.

Δεν βρίσκω κάτι να έχω κακό στα παιδιά έστω μία αφορμή. Προσπαθώ να σκεφτώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου σε κάτι και δεν βρίσκω. Θα μου πεις κανένας δεν θα έβρισκε. Το θέμα είναι ότι με παρουσιάζουν ως έναν άνθρωπο και μιλάνε άτομα που δεν με γνωρίζουν. Μιλάνε και με παρουσιάζουν ως τέρας» ανέφερε αρχικά. «Κατηγορούμαι με ενδείξεις για την Τζωρτζίνα» τόνισε, έπειτα, για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.

Για την περίπτωση απόδειξης πως πρόκειται για δολοφονία ο θάνατος της Ίριδας και της Μαλένας η 33χρονη είπε: «Θεωρώ και πιστεύω μέσα μου ότι δεν θα αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι τέτοιο. Από μένα δεν υπάρχει αυτό. Από μένα δεν υπάρχει αυτό, από κανέναν αυτό. Και να ξεκαθαρίσω και κάτι, εμείς πήραμε μία ιατροδικαστική.

Εμείς δεν κάναμε επίθεση ούτε στον κ. Αγαπητό, κάναμε κατά παντός υπευθύνου και ο λόγος ήταν να μας πει ο οποιοδήποτε υπεύθυνος από που προέκυψε η ηπατική ανεπάρκεια. Φάρμακο; Καρδιολογικό; Αυτή την απάντηση ψάχναμε.

Όσο για την ιατροδικαστική, δε φέραμε καμία αντίρρηση για τα αίτια θανάτου που έβγαλαν. Εμείς όταν πήραμε την ιατροδικαστική με τον Μάνο, αποφασίσαμε ότι κάποιος πρέπει να απαντήσει από που προέκυψε η ηπατική ανεπάρκεια. Μα θα πήγαινα ποτέ, ενώ είχα μία παθολογική αιτία να το κυνηγήσω; Δηλαδή ποιος άνθρωπος θα το έκανε αυτό;

Μετά μου λένε για το πανάκι. Αν είχα κάνει κάτι κακό, θα πήγαινα εγώ να δώσω το πανάκι ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα. Κατ’ αρχήν έχουμε ξεπεράσει τα προσωπικά δεδομένα, τα έχουμε καταρρίψει. Έχει γίνει η ζωή μου με τον Μάνο σίριαλ. Ο Μάνος στη ζωή είναι, μπορεί να ερωτηθεί. Δεν έχουν γίνει ποτέ… Ποτέ αυτά τα πράγματα».

Όταν ρωτήθηκε για τον Μάνο Δασκαλάκη, δήλωσε: «Εάν αποδειχθεί και για τα άλλα δύο παιδιά είπε. Είπα ότι δε θα σχολιάσω τη στάση του Μάνου. Αυτό είπα και στους δικηγόρους και αυτό είπα να πουν προς τα έξω. Αφού με ρωτάς όμως… Ο Μάνος… Δεν έχω επικοινωνία. Εγώ είχα τρία τηλεφωνήματα μαζί του, όλα κι όλα μαζί του και μετά έκοψε την επικοινωνία. Δε μπορώ να ξέρω πώς σκέφτεται ο Μάνος.

Αν η μάνα των παιδιών του του είχε σκοτώσει τα παιδιά , ή έστω το ένα από τα τρία, και αυτός το έχει πάρει τόσο χαλαρά, τι να πω… Εγώ έκανα κάποιες προσπάθειες που ήταν άκαρπες. Η στάση του είναι ανεξήγητη».

Συμπλήρωσε, επίσης, πως περίμενε κάτι παραπάνω από τη στάση του και το λιγότερο που θα μπορούσε να της κάνει είναι να τη ρωτήσει “γιατί εμένα; γιατί τα παιδιά μας;”.

«Περιμένω την αλήθεια, έστω και αργά για τα παιδιά μας» ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου και επισήμανε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και που της προκαλέι αϋπνίες.

Τι υποστηρίζει η ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία της Μαλένας

Στο Πρωινό το πρωί της ίδιας ημέρας, λίγο μετά τις αποκαλύψεις για τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου για τέταρτη εγκυμοσύνη, έλυσε τη σιωπή της η Χριστίνα Τσάκωνα, η ιατροδικαστής που είχε κληθεί να εκτελέσει τη νεκροψία της Μαλένας, του πρώτου παιδιού που πέθανε από την οικογένεια Δασκαλάκη το 2019.

«Η Μαλένα ήρθε στην ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή. Δεν προέκυψε κάτι ως αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ως εκ τούτου ελήφθη βιολογικού υλικού για τη διενέργεια τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. Η αιτία θανάτου της Μαλένας προέκυψε ξεκάθαρα από την παθολοανατομική εξέταση, όπου ήταν η εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια.

Δεδομένου τώρα ότι μιλάμε για ένα παιδί το οποίο κατά πληροφορίες, κατά το έγγραφο που εστάλη σε εμάς πριν την νεκροψία – νεκροτομή ήταν ένα παιδί το οποίο ήταν σε χημειοθεραπεία και συγκεκριμένα αναφερόταν ότι ήταν στην 9η ημέρα της χημειοθεραπείας, είναι απολύτως φυσιολογικό ένας τέτοιος θάνατος να οφείλεται όντως σε ηπατική ανεπάρκεια»

-Η εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια προκλήθηκε ενδεχομένως από τις χημειοθεραπείες;

Θα μπορούσε να έχει προκληθεί και από τις χημειοθεραπείες.

-Εσείς πήρατε την απόφαση τότε, χωρίς να έχετε συγκεκριμένα ευρήματα στα χέρια σας να δώσετε εντολή να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις. Τι ακριβώς αναζητήσατε;

Υπάρχει ένα στάνταρ τοξικολογικών εξετάσεων το οποίο κάνουμε. Αυτό έκανα και στην περίπτωση της Μαλένας. Η εξέταση της Μαλένας όσον αφορά στη τοξικολογική εξέταση απέβη αρνητική. Δεν έδειξε ούτε φάρμακα, ούτε δηλητήρια, τα οποία θα μπορούσαν να προέλθουν από τον νοσοκομειακό χώρο. Γιατί σε ένα περιστατικό ενός παιδιού που νοσηλεύεται για εννιά ημέρες στο νοσοκομείο, δε μπορούμε να κοιτάξουμε κάτι πέραν αυτού.