Πάτρα: «Οι τοξικολογικές της Μαλένας ήταν ξεκάθαρες δεν...» - Τι συμβαίνει με την κεταμίνη και άλλες ναρκωτικές ουσίες

Ο τοξικολόγος της Μαλένας μιλά στον Νίκο Ευαγγελάτο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Οι τοξικολογικές της Μαλένας ήταν ξεκάθαρες δεν...» - Τι συμβαίνει με την κεταμίνη και άλλες ναρκωτικές ουσίες

Και όσο το θρίλερ για την υπόθεση της Πάτρας συνεχίζει και εξελίσσεται τόσο πιο πολύ το πανελλήνιο παρακολουθεί τα γεγονότα. Μπορεί η Ρούλα Πισπιρίγκου να βρίσκεται εδώ και σχεδόν 10 μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, ωστόσο οι έρευνες των Αρχών έχουν επικεντρωθεί στους άλλους δύο θανάτους, της Ίριδας και της Μαλένας.

Ο τοξικολόγος της Μαλένας στο Live News

Ωστόσο οι τοξικολογικές της Μαλένας ήταν λιγάκι ασαφείς και δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά για τον θάνατό της. Σε αντίθεση με την ίριδα που πλέον οι ιατροδικαστές αρχίσουν να ξεδιαλύνουν το τοπίο (Δείτε εδώ από τι πέθανε η Ίριδα).

Για να απαντήσει σε όσα περισσότερα ερωτήματα μπορεί βρέθηκε στην εκπομπή «Live News» o τοξικολόγος που εξέτασε την Μαλένα.

Όπως αποκάλυψε είχαν ψάξει για την ουσία κεταμίνη στη Μαλένα και δεν είχε βρεθεί κάτι, κάτι το οποίο τονίζει πως είναι 100% επιβεβαιωμένο.

«Οι εξετάσεις της Μαλένας ήταν καθαρές, δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα, καμία ουσία, ούτε φαρμακευτική, ούτε ναρκωτική, τίποτα, τίποτα» υποστήριξε.

Στη συνέχεια, είπε πως ο ίδιος βρήκε την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τη Θεσσαλονίκη.

«Οι αναλύσεις είναι ίδιες. Δηλαδή το ίδιο εργαστήριο που βρήκε θετική τη Τζωρτζίνα στην κεταμίνη, βρήκε αρνητική τη Μαλένα, αλλά βέβαια σε διαφορετική στιγμή, το ένα ήταν το ’19, το άλλο το ’22 αλλά, τα μηχανήματα, η μέθοδος, όλα ήταν ακριβώς τα ίδια, δεν άλλαξε τίποτα» συμπληρώνει.

Τι υποστηρίζει η ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία της Μαλένας

Στο Πρωινό το πρωί της ίδιας ημέρας, λίγο μετά τις αποκαλύψεις για τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου για τέταρτη εγκυμοσύνη, έλυσε τη σιωπή της η Χριστίνα Τσάκωνα, η ιατροδικαστής που είχε κληθεί να εκτελέσει τη νεκροψία της Μαλένας, του πρώτου παιδιού που πέθανε από την οικογένεια Δασκαλάκη το 2019.

«Η Μαλένα ήρθε στην ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή. Δεν προέκυψε κάτι ως αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ως εκ τούτου ελήφθη βιολογικού υλικού για τη διενέργεια τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. Η αιτία θανάτου της Μαλένας προέκυψε ξεκάθαρα από την παθολοανατομική εξέταση, όπου ήταν η εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια.

Δεδομένου τώρα ότι μιλάμε για ένα παιδί το οποίο κατά πληροφορίες, κατά το έγγραφο που εστάλη σε εμάς πριν την νεκροψία – νεκροτομή ήταν ένα παιδί το οποίο ήταν σε χημειοθεραπεία και συγκεκριμένα αναφερόταν ότι ήταν στην 9η ημέρα της χημειοθεραπείας, είναι απολύτως φυσιολογικό ένας τέτοιος θάνατος να οφείλεται όντως σε ηπατική ανεπάρκεια»

-Η εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια προκλήθηκε ενδεχομένως από τις χημειοθεραπείες;

Θα μπορούσε να έχει προκληθεί και από τις χημειοθεραπείες.

-Εσείς πήρατε την απόφαση τότε, χωρίς να έχετε συγκεκριμένα ευρήματα στα χέρια σας να δώσετε εντολή να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις. Τι ακριβώς αναζητήσατε;

Υπάρχει ένα στάνταρ τοξικολογικών εξετάσεων το οποίο κάνουμε. Αυτό έκανα και στην περίπτωση της Μαλένας. Η εξέταση της Μαλένας όσον αφορά στη τοξικολογική εξέταση απέβη αρνητική. Δεν έδειξε ούτε φάρμακα, ούτε δηλητήρια, τα οποία θα μπορούσαν να προέλθουν από τον νοσοκομειακό χώρο. Γιατί σε ένα περιστατικό ενός παιδιού που νοσηλεύεται για εννιά ημέρες στο νοσοκομείο, δε μπορούμε να κοιτάξουμε κάτι πέραν αυτού.