Πάτρα: «Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια» – Αποκάλυψη "σεισμός" από την ογκολόγο

«Αναμένω να καταθέσω στις αρχές»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια» – Αποκάλυψη

Οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας, που πέθαναν πριν την Τζωρτζίνα βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο των ειδικών, με τις τοξικολογικές εξετάσεις της δεύτερης να βγαίνουν καθαρές.

Η ογκολόγος της Μαλένας μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 14/4 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για δυο σημαντικά στοιχεία που «καταρρίπτουν» την αιτία θανάτου του παιδιού.

«Η αιτία θανάτου της Μαλένας δεν είναι η ηπατική ανεπάρκεια».

Μάλιστα η ογκολόγος έδωσε δυο σημαντικά στοιχεία: Όπως αναφέρει 24 ώρες πριν τον θάνατο της Μαλένας είχε γίνει βιοχημικός έλεγχος στο ήπαρ του κοριτσιού, ο οποίος είχε βγει καθαρό. Επίσης μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε άρτια κλινική εικόνα. «Πώς τότε υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια», αναρωτήθηκε.

Σε ερώτηση για το αν λόγω της χημειοθεραπείας θα μπορούσε να προκληθεί ηπατική ανεπάρκεια, απάντησε: «Ακόμα και παιδιά που κάνουν χρόνια χημειοθεραπεία μπορεί να επηρεάζεται το ήπαρ, όμως έχουν άριστη ηπατική λειτουργία. Μέχρι και την τελευταία στιγμή είχα ένα παιδί άγγελο, ένα παιδί αστέρι, ήταν άρτια η κατάστασή της».

Η ογκολόγος αναφέρθηκε και στη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη: «Οι γονείς δεν μου έδωσαν ούτε λεπτό την εντύπωση ότι δεν ασχολούνταν με το παιδί. Αναμένω να καταθέσω στις αρχές».

Τι αποκαλύπτει ο ογκολόγος της Μαλένας

«Σας παρακαλώ κάντε κάτι» - Η συζήτηση του Μάνου με τους διασώστες ΕΚΑΒ που πήγαν να σώσουν την Ίριδα

Κάθε μέρα ξετυλίγεται όλο και περισσότερο το νήμα της υπόθεσης Πάτρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες για τον θάνατο της Ίριδας, του μωρού της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαρτίου του 2021.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Mega ο Απόστολος Βουλδής, το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση στις 11.37 το πρωί και έστειλε αμέσως, μονάδα στελεχωμένη με γιατρό και όχι ασθενοφόρο μόνο με διασώστες.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μονάδα του ΕΚΑΒ βρισκόταν μέσα σε 7 λεπτά μπροστά από το σπίτι της οικογένειας. Ενώ η ομάδα μπήκε κατευθείαν στο ισόγειο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο βρέφος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι βρίσκονταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης, η 9χρονη Τζωρτζίνα και η Δήμητρα Πισπιρίγκου, που είχε νωρίτερα βγει στο δρόμο αναζητώντας το ασθενοφόρο για να το κατευθύνει προς την οικία του ζευγαριού. Ο Μάνος είχε φθάσει νωρίτερα, γιατί ήταν σχεδόν δίπλα.

Μπαίνοντας στην κουζίνα οι διασώστες με τον γιατρό αντίκρισαν την 6 μηνών Ίριδα στο δάπεδο και από πάνω της τον Μάνο και την Ρούλα, που προσπαθούσαν, μάταια, να την επαναφέρουν στη ζωή.

«Σας παρακαλώ κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί», είπε στο πλήρωμα μόλις τους είδε.

Από την άλλη η Ρούλα είχε μία διαφορετική στάση. Είχε ήδη απομακρυνθεί από το μωρό και σε μια γωνία της κουζίνας και έκλαιγε. Η μικρή Τζωρτζίνα ήταν παρούσα σε όλο αυτό το σκηνικό και κοίταγε μια κενό βλέμμα τα όσα λάμβαναν χώρα, παρά τις φωνές της Ρούλας να πάει σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Η ομάδα του ΕΚΑΒ ακουμπώντας την Ίριδα διαπιστώνει πως τα άκρα του βρέφους είναι παγωμένα και τα χείλη του μελανιασμένα.