Πάτρα: «Να τελειώσει αυτό το παραμύθι!» - Το ξέσπασμα της Ματίνας Παγώνη για τις δηλώσεις Πισπιρίγκου

«Ξαφνικά θυμήθηκε ότι οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί;»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πάτρα: «Να τελειώσει αυτό το παραμύθι!» - Το ξέσπασμα της Ματίνας Παγώνη για τις δηλώσεις Πισπιρίγκου

Το πρωί της Παρασκεύης 15/4 η πρόεδρος των λοιμωξιολόγων, Ματίνα Παγώνη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Μega ώστε να μιλήσει για τα νέα μέτρα που προβλέπονται σχετικά με τον κορωνοϊό, όμως η ερώτηση του παρουσιαστή για την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γιατροί του Ωνασείου στους ισχυρισμούς του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου και τη χορήγηση κεταμίνης, την έκανε να τοποθετηθεί επί του θέματος αγανακτισμένη.

Η απάντηση της Ματίνας Παγώνη στη Ρούλα Πισπιρίγκου

«Οι γιατροί καλά έκαναν και έβγαλαν την ανακοίνωση. Είναι άδικο αυτό που έχει γίνει με τους γιατρούς, και εάν η κάθε κυρία που δεν ξέρουμε τί έχει κάνει, γιατί δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, να χρησιμοποιεί τους γιατρούς, ενώ μέχρι πρότινος έλεγε ότι οι γιατροί έκαναν τα πάντα να σώσουν το παιδί, πώς ξαφνικά θυμήθηκε ότι οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί; Ότι τώρα οι γιατροί φταίνε για όλα», είπε αρχικά η Ματίνα Παγώνη.

«Επειδή στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η στοχοποίηση, ό,τι γίνεται φταίνε οι γιατροί, να τελειώσει αυτό το παραμύθι. Νομίζω ότι υπάρχει δικαιοσύνη. Είναι όλα καταγεγραμμένα και υπογεγραμμένα».

Οι γιατροί στο Ρίο είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου για την Πισπιρίγκου

Καταιγιστικές είναι οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την τραγωδία στην Πάτρα καθώς ολοένα και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια για τους τρείς θανάτους των κοριτσιών που κατάφεραν να συγκλονίσουν το πανελλήνιο.

Μέχρι στιγμής υπάρχον πολλά αναπάντητα ερωτήματα καθώς την ίδια ώρα η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακιστέα αφού κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, Οι γιατροί είχαν ζητήσει την «επιτήρηση» της Πισπιρίγκου, καθώς πολλές από τις κινήσεις της είχαν προκαλέσει τις υποψίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Πισπιρίγκου είχε ζητήσει να νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα σε μονόκλινο δωμάτιο, ενώ η 9χρονη παρουσίαζε περίεργα επεισόδια όταν βρισκόταν υπό την επιτήρηση της μητέρας της.

Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.