Πάτρα: «Με ενοχλεί η επιμονή στο λάθος» - Τα "καρφιά" του Γρηγόρη Λέων στους ιατροδικαστές της υπόθεσης

«Ήταν βέβαιο από την αρχή ότι κάτι δεν είχε πάει καλά»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Με ενοχλεί η επιμονή στο λάθος» - Τα

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, μίλησε ο Γρηγόρης Λέων, το πρωί της Παρασκευής 15/4, και αναφέρθηκε στην τραγωδία της Πάτρας ρίχνοντας τα βέλη του κατά των ιατροδικαστών, την ίδια στιγμή που νέα μαρτυρία βγήκε στο φως της δημοσιότητας και μίλησε για την σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού. Ο ίδιος υποστηρίζει πως γίνεται προσπάθεια απόκρυψης ή συγκάλυψης στοιχείων και ζητά να γίνει έρευνα όσο αφορά αυτό το επίπεδο της υπόθεσης.

Επισημαίνει πως τα κίνητρα τους δεν είναι αθώα και πως πιθανώς να κρύβεται δόλος πίσω από τις κινήσεις και τις πρακτικές τους, ενώ τα λάθη τους δεν πρέπει να θεωρηθούν ανθρώπινα, επειδή έχουν τις ειδικές γνώσεις για να συγκαλύψουν τα γεγονότα. Τόνισε, επίσης, πως η Ρούλα Πισπιρίγκου κατάφερε να αναδείξει τις αδυναμίες τους και διεγείρει νέα ερωτήματα προς τους ειδικούς και το κοινό.

Τα "καρφιά" του Γρηγόρη λέων στους ιατροδικαστές της υπόθεσης της Πάτρας

«Ήταν βέβαιο από την αρχή ότι κάτι δεν είχε πάει καλά και από μεριάς της ιατροδικαστικής επιστήμης. Δεν σας κρύβω πως αυτός ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος δρόμος για μένα. Το να αναφέρεσαι σε λάθη συναδέλφων και να προσπαθείς να αναδεικνύεις τις αστοχίες τους, δεν είναι εύκολο.

Είχα τη στήριξη των έντιμων συναδέλφων. Εάν κάνετε ένα ρεπορτάζ για αυτά που συνέβησαν από μεριάς ιατροδικαστών σε αυτή την υπόθεση, θα έχετε να συζητάτε για πάρα πολύ καιρό.», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Δυστυχώς δεν είναι όλα αθώα σε μια τέτοια ιστορία. Η κυρία Πισπιρίγκου κατάφερε να αναδείξει παθογένειες ενός συστήματος που υπάρχουν για χρόνια. Εμένα δεν με ενοχλεί το επιστημονικό λάθος γιατί είναι ανθρώπινο και δεν υπάρχει δόλος. Με ενοχλεί και αρχίζει να γίνεται περίεργο, η επιμονή στο λάθος. Αυτό ενοχλεί και προσωπικά και σαν ιατροδικαστική κοινότητα.».

«Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να θολώσουν μια επιστημονική άποψη, με κάθε τρόπο. Μιλάω για συναδέλφους μου, που έχουν ειδικές γνώσεις για να θολώσουν μία εικόνα. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Από αυτή την ιστορία θα πρέπει να βγούμε κερδισμένοι στην ιατροδικαστική κοινότητα.», κατέληξε.

Για την απόσυρσή του από την υπόθεση: «Υπερέβαλα εαυτόν»

Ο Γρηγόρης Λέων ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την τραγωδία στην Πάτρα όπου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Έτσι, το πρωί της Τετάρτης 13/4 φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την υπόθεση αλλά και τα πορίσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της Μαλένας και της Ίριδας και τους νέους ιατροδικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε on air πως: «Όλα θα αποκαλυφθούν στον χρόνο που πρέπει και θα διαλευκανθούν οι θάνατοι και των τριών παιδιών. Είχαμε προβληματικές εκθέσεις στα δύο πρώτα παιδιά, και άρα ορθώς γίνεται αυτή η διαδικασία. Πλέον εξετάζεται και η περίπτωση της Ίριδας. Εάν τα συμπεράσματα δείχνουν ευθύνη σε κάποιους συναδέλφους θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες σε βάθος χρόνου.

Η ηπατική ανεπάρκεια με εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση του ήπατος, δεν έχει σχέση με την έννοια του όρου της ηπατικής ανεπάρκειας. Η κενοτοπιώδης εκφύλιση μπορεί να υπάρχει από ένα μεταβολικό σύνδρομο που εδώ δεν υπάρχει, από μία τοξική αντίδραση που εδώ δεν προκύπτει γιατί έχουμε καθαρές τοξικολογικές και τρίτον από έναν ασφυκτικό θάνατο.

Τέλος, σχετικά με την απόσυρσή του από την υπόθεση ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε: «Υπερέβαλα εαυτόν και πραγματικά όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να παίξω τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου σε αυτά τα παιδιά. Η μητέρα τώρα σκέφτηκε να βάλει τεχνικό σύμβουλο, ενώ προηγουμένως δεν το είχε κάνει. Είχα ηθικό χρέος να το κάνω».