Πάτρα: Έσκασε τώρα! Ορίστηκε ιατροδικαστής για να βοηθήσει την ανακρίτρια στην υπόθεση

Τι συμβαίνει με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Έσκασε τώρα! Ορίστηκε ιατροδικαστής για να βοηθήσει την ανακρίτρια στην υπόθεση

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στην υπόθεση της Πάτρας, καθώς συνεχώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα οποία σκιαγραφούν τον χαρακτήρα της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία, Ρούλας Πισπιρίγκου. Για αυτό και ορίστηκε ιατροδικαστής για να βοηθήσει την ανακρίτρια.

Ορίστηκε η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου για την υπόθεση της Πάτρας

Συγκεκριμένα, στον ορισμό της ιατροδικαστού, Χαράς Σπηλιοπούλου, ως ειδικής επιστήμονα που θα συνδράμει το έργο της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, Χριστίνας Σαλάππα, η οποία διενεργεί την κύρια ανάκριση για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από την μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, προχώρησε η εποπτεύουσα την ανάκριση, Προισταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ.

Η πράξη διορισμού ειδικού επιστήμονα που προβλέπεται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ωστόσο είναι ελάχιστες οι φορές που υπογράφονται τέτοιες πράξεις.

Στο ανακριτικό αίτημα συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δει μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Κατά τη γνώμη μας ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης εμείς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε».

«Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια»

Οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας, που πέθαναν πριν την Τζωρτζίνα βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο των ειδικών, με τις τοξικολογικές εξετάσεις της δεύτερης να βγαίνουν καθαρές.

Η ογκολόγος της Μαλένας μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 14/4 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για δυο σημαντικά στοιχεία που «καταρρίπτουν» την αιτία θανάτου του παιδιού.

«Η αιτία θανάτου της Μαλένας δεν είναι η ηπατική ανεπάρκεια».

Μάλιστα η ογκολόγος έδωσε δυο σημαντικά στοιχεία: Όπως αναφέρει 24 ώρες πριν τον θάνατο της Μαλένας είχε γίνει βιοχημικός έλεγχος στο ήπαρ του κοριτσιού, ο οποίος είχε βγει καθαρό. Επίσης μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε άρτια κλινική εικόνα. «Πώς τότε υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια», αναρωτήθηκε.

Σε ερώτηση για το αν λόγω της χημειοθεραπείας θα μπορούσε να προκληθεί ηπατική ανεπάρκεια, απάντησε: «Ακόμα και παιδιά που κάνουν χρόνια χημειοθεραπεία μπορεί να επηρεάζεται το ήπαρ, όμως έχουν άριστη ηπατική λειτουργία. Μέχρι και την τελευταία στιγμή είχα ένα παιδί άγγελο, ένα παιδί αστέρι, ήταν άρτια η κατάστασή της».

Η ογκολόγος αναφέρθηκε και στη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη: «Οι γονείς δεν μου έδωσαν ούτε λεπτό την εντύπωση ότι δεν ασχολούνταν με το παιδί. Αναμένω να καταθέσω στις αρχές».