Γλυκά Νερά: Κοιμόταν η Καρολάιν όταν τη σκότωσε ο πιλότος; - Οι εξηγήσεις του δικηγόρου του δράστη

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκά Νερά: Κοιμόταν η Καρολάιν όταν τη σκότωσε ο πιλότος; - Οι εξηγήσεις του δικηγόρου του δράστη

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου συνεχίστηκε αυτή την εβδομάδα, καθώς ο πιλότος κατηγορείται για την δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κραούτς, ύστερα και από την δική του ομολογία. Κατά τη διάρκεια της δίκης εξετάστηκε η κατάσταση που βρισκόταν το σώμα της άτυχης Καρολάιν, λίγο πριν και τη στιγμή που έχασε τη ζωή της. (Δείτε εδώ την μαρτυρία που καίει τον πιλότο)

Τι συνέβη στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 19/4, η εκπομπή «Super Κατερίνα» έφερε στο φως της δημοσιότητας τον διάλογο του δικηγόρου του πιλότου με την ιατροδικαστή για το κατά πόσο η άτυχη κοπέλα ήταν ξύπνια προτού την σκοτώσει ο άνδρα της.

Σε αυτό το σενάριο συνηγόρησαν οι καταγραφές από το smart watch της που έδειξαν ότι 20 λεπτά πριν δολοφονηθεί πραγματοποίησε 17 βήματα.

Η εκπομπή φιλοξένησε και τον δικηγόρο του καθ' ομολογίαν δράστη, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο κατηγορούμενος κάνει ο ίδιος ερωτήσεις στους μάρτυρες μέσα στη δικαστική αίθουσα. Παράλληλα απάντησε και σχετικά με τα ημερολόγια που έγραφε το θύμα.

«Αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει θα σε σκοτώσω»

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου συνεχίστηκε σήμερα 14/4, με τον πιλότο να σημειώνει ασταμάτητα προκειμένου να είναι έτοιμος να υποβάλλει ερωτήσεις, όσο η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου κατέθετε στο δικαστήριο για περίπου 3,5 ώρες.

Η μάρτυρας κλήθηκε μάλιστα να απαντήσει για τις πρώτες δηλώσεις και καταθέσεις της πριν τη σύλληψη του πιλότου, με την ίδια όπως αποκάλυψε να εξακολουθεί να μιλάει με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ενώ είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής της.

«Κλήθηκα να καταθέσω γιατί βρέθηκε μια κάρτα μου στα πράγματα της Κάρολαϊν. Επικοινώνησα με τη δικηγόρο μου και εκείνη μίλησε με το Ανθρωποκτονιών γιατί φοβόμουν ότι αυτός είναι ελεύθερος και δεν ήθελα να καταθέσω. Τους είπα ότι θέλω να κάνουμε μια κατάθεση απλή αλλά μπορώ να κάνω τα πάντα προκειμένου να τους βοηθήσω. Ατύπως κάθισα 3 ώρες και τους είπα τα πάντα.

Στις 9 έφυγα από τη ΓΑΔΑ και στις 9:30 δέχομαι τηλεφώνημα από το περιβάλλον του κατηγορούμενου (σ.σ. κατονόμασε συγκεκριμένο πρόσωπο) και με ρώτησε αν κατέθεσα. Κλείσαμε και ενημέρωσα τον αστυνόμο. Με καθησύχασε ότι ήταν τυχαίο το τηλεφώνημα. Δυο μέρες μετά εγώ και η συνεργάτιδα μου αρχίσαμε να λαμβάνουμε ανώνυμα τηλεφωνήματα με απειλές όπως «αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει θα σε σκοτώσω».

Η συνεργάτης μου αποχώρησε γιατί φοβόταν να δουλέψει. Όλα έχουν κατατεθεί στις αρχές. Συνέχισα να έχω άριστη σχέση με τον κατηγορούμενο γιατί δεν ήξερα που έχω μπλέξει. Εκείνο το διάστημα βρήκα χαραγμένο το αυτοκίνητο μου από άκρη σε άκρη. Έβαλα ιδιωτική φύλαξη, πέρασα τα πάνδεινα».

Αν και η υπεράσπιση αρχικά είχε αποδεχθεί την κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου, τελικά υπέβαλε ένσταση να μην ληφθεί υπόψη με το αιτιολογικό ότι δεν έχει τα απαραίτητα επαγγελματικά κριτήρια για να δηλώνει ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Έπειτα από μια σύντομη διακοπή, ακολούθησε στο ακροατήριο η υποβολή ερωτήσεων από τον ίδιο τον κατηγορούμενο προς τη σύμβουλο ψυχικής υγείας.