Πάτρα: Πιθανή εκταφή της σπιτονοικοκυράς - Πως θα συλλέξουν οι Αρχές τα στοιχεία που χρειάζονται

Νέος κύκλος ερευνών;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Πιθανή εκταφή της σπιτονοικοκυράς - Πως θα συλλέξουν οι Αρχές τα στοιχεία που χρειάζονται

Από πληροφορίες που προκύπτουν από τις Αρχές, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προκαταρτική εξέταση για τον θάνατο της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου καθώς εξετάζεται πλέον πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αιτηθούν στην εισαγγελία εκταφή της σορού της ώστε να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται και να δοθούν απαντήσεις στους συγγενείς της.

Παρ’ ότι έχει παρέλθει διάστημα 19 μηνών από το θάνατο της Ευγενίας Κούτρα- Θεοδωροπούλου, οι αρχές ευελπιστούν ότι θα καταφέρει η νεκρή να «μιλήσει» από τον τάφο για τις συνθήκες και τον πραγματικό λόγο πέθανε μιας και πολλοί είναι αυτοί που εικάζουν πως ήταν εγκληματική ενέργεια και όχι φυσικά αίτια.

Νέες πληροφορίες για το θάνατο της σπιτονοικοκυράς

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα pelop.gr, νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο και φανερώνουν ότι ο έχων πληρεξούξιο Μάνος Δασκαλάκης, διαχειριζόμενος τα οικονομικά της σπιτονοικοκυράς, αμελούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της!

«Η άτυχη γυναίκα έφυγε από τη ζωή νωρίτερα από την ώρα της γιατί εκείνοι που την φρόντιζαν την παραμελούσαν», είναι μια από τις επισημάνσεις του κ. Θεοδωρόπουλου, που «κουμπώνει» με καταθέσεις οι οποίες έχουν ήδη γίνει στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης.

Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για παραβίαση δικαστικού απορρήτου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, πήρε την απόφαση να διατάξει έρευνα για τη διαρροή και τη δημοσιοποίηση των καταθέσων για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα.

Ειδικότερα, από την εισαγγελία Πρωτοδικών δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με σκοπό να εντοπιστούν τα πρόσωπα που διέρρευσαν τις καταθέσεις, πρόσωπα που τυχόν λειτούργησαν ως ηθικοί αυτουργοί στη τέλεση του συγκεκριμένου αδικήματος (παραβίαση δικαστικού απορρήτου) αλλά και όσοι δημοσιοποίησαν το απόρρητο υλικο, κατά παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ενώ αποκαλυπτικές είναι και οι αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στην google.

Συγκεκριμένα, η εντολή για τη διενέργεια της έρευνας αφορά στη διαπίστωση της παραβίασης δικαστικού απορρήτου από πρόσωπο στο οποίο το δικαστικό απόρρητο ήταν προσιτό λόγω της υπηρεσίας του ή της συμμετοχής του στη διαδικασία και ηθικής αυτουργίας σε αυτό (στη παραβίαση δικαστικού απορρήτου) καθώς και παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων εξ' αφορμής πρόσφατων δημοσιευμάτων με τις καταθέσεις μαρτύρων στην ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση του θανάτου της ανήλικης Τζωρτζίνας.

Πάτρα Τζωρτζίνα

Έτσι, στο «μικροσκόπιο» της προκαταρκτικής έρευνας, την οποία διενεργεί ο Ν. Στεφανάτος, αναμένεται να μπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στη δικογραφία όσοι μπορεί να ενήργησαν ως ηθικοί αυτουργοί στη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου αλλά και όσοι επεξεργάστηκαν, ήτοι δημοσίευσαν τις επίμαχες καταθέσεις.