Τραγωδία Εύοσμος: Σοκάρουν οι δηλώσεις της οικογένειας του 15χρονου νεκρού από καραμπίνα

«Δεν γίνεται να έχεις όπλο στο σπίτι και...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Τραγωδία Εύοσμος: Σοκάρουν οι δηλώσεις της οικογένειας του 15χρονου νεκρού από καραμπίνα

Μια φρικτή και στυγερή δολοφονία σημειώθηκε στην Θεσσαλονίκη μετά το φρικτό έγκλημα του Άλκη. Αυτή τη φορά όλα συνέβησαν στην περιοχή του Εύοσμου, εκεί όπου ένα 15χρονο αγόρι πυροβολήθηκε από ένα φίλο του, στην προσπάθεια να του δείξει την καραμπίνα του πατέρα του.

Το παιδί δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα και της γιαγιάς του άτυχου αγοριού, που έρχονται από το news.it είναι συγκλονιστικές. Και οι δύο βιώνουν βαρύ πένθος, καθώς θεωρούν απίστευτο το γεγονός ύπαρξης όπλου μέσα στο σπίτι.

Οι δηλώσεις του πατέρα και της γιαγιάς του άτυχου 15χρονου από τον Εύοσμο

«Τα παιδιά ήταν πολύ αγαπημένα, φίλοι κολλητοί, Ο δικός μου πήγε για δυο ώρες στο σπίτι του φίλου του να δουν ταινία, πήρε το όπλο ο φίλος του και έγινε αυτό που έγινε» σημειώνει. «Είναι δύσκολο για όλους μας. Δεν γίνεται να έχεις όπλο στο σπίτι και μάλιστα με σφαίρα. Δεν είμαστε καθόλου καλά, έχουμε χάσει το παιδί μας» καταλήγει.

«Ο εγγονός μου ήταν από το δημοτικό κολλητός φίλος με το παιδί το άλλο. Χθες το πρωί είχε πει στη νύφη μου ότι θα πήγαινε στο σπίτι του φίλου του να δουν ταινία» αναφέρει στο newsit.gr η γιαγιά του 15χρονου. «Η νύφη μου του είπε να μην αργήσει γιατί θα έπρεπε να φύγουν να έρθουν σε μας στο Κιλκίς για Πάσχα. Η ώρα πέρασε, είχε πάει 12:30 και η νύφη μου ανησύχησε»
Πήρε τηλέφωνο στους γονείς του παιδιού να δει τι έγινε και της απάντησαν πως ο Νίκος χτύπησε και τον πηγαίνουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Η νύφη μου τρελάθηκε και έτρεξε να ακολουθήσει. Ακόμα και μέσα στο ασθενοφόρο προσπαθούσαν να του κάνουν ανάνηψη. Όμως τελικά μάταια» λέει στο newsit.gr.

Τραγωδία Εύοσμος - καραμπίνα

«Ο φίλος του είπε στο παιδί μας έλα να σου δείξω το όπλο του πατέρα μου. Όμως φαίνεται πως είχαν αφήσει σφαίρα μέσα. Έκανε μια λάθος κίνηση το παιδί, εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι» αναφέρει επίσης η γιαγιά του 15χρονου.

«Αρχικά το παιδί φαίνεται πως φοβήθηκε και είπε πως ο Νίκος μας χτύπησε στο τραπέζι και έπεσε. Όμως τελικά ήταν ψέματα» αναφέρει. «Μας έφαγε! Μας έκαψε! Χάσαμε το παιδί μας τόσο άδικα. Φταίει και το παιδί, όμως πιο πολύ φταίει ο πατέρας. Δεν γίνεται να αφήνεις όπλο στο σπίτι και μάλιστα με σφαίρα μέσα. Είναι άδικο, είναι κρίμα», κατέληξε η γιαγιά του παιδιού.

ΕΥΡΟΚΙΝΣΗ: ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το χρονικό του θανάτου του 15χρονου από καραμπίνα

Το δραματικό συμβάν εκτυλίχθηκε στο σπίτι του μαθητή που πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο. Όλα ξεκίνησαν όταν ο φίλος του θύματος τού πρότεινε να του δείξει τα όπλα του πατέρα του. Οι δύο τους βρέθηκαν στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού, όπου υπήρχαν δύο καραμπίνες. Για την υπόθεση συνελήφθη ο συνομήλικος φίλος του θύματος και ο πατέρας του.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό διερευνώνται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ο 15χρονος ισχυρίστηκε αρχικά στις Αρχές πως ο φίλος έπεσε αναίσθητος επειδή χτύπησε το κεφάλι του στη γωνία τραπεζιού. Λίγο αργότερα παραδέχθηκε πως τον πυροβόλησε καταλάθος.

Τραγωδία Εύσμος
ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ:ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Για την υπόθεση συνελήφθη συνομήλικος του ημεδαπός καθώς και ο 56χρονος πατέρας του, ενώ κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.