''Γροθιά στο στομάχι'' - Το συγκινητικό γκραφίτι για τον 19χρονο Άλκη στο σημείο της δολοφονίας

Οι δηλώσεις των καλλιτεχνών

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
''Γροθιά στο στομάχι'' - Το συγκινητικό γκραφίτι για τον 19χρονο Άλκη στο σημείο της δολοφονίας

Η άγρια δολοφονία που συντελέστηκε στην Θεσσαλονίκη με θύμα τον 19χρονο Άλκη από ότι φαίνεται συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία στο σύνολο της και όχι μόνο τους οπαδούς της ομάδας του Άρη που υποστήριζε. Και ενώ τελέστηκε το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του, οι πράξεις αγάπης στο όνομα του δεν έχουν σταματημό.

Εκτός από την μετονομασία της οδού από Θεοδώρου Γαζή σε Αλκιβιάδη Καμπανού εκεί, όπου χάθηκε τόσο άδοξα η ζωή του παιδιού φωνάζοντας «Μη με χτυπάτε άλλο» ολοκληρώθηκε και ένα μοναδικό γκραφίτι για με τον πρόσωπό του. Οι δημιουργοί Γιάννης Μπουζούκης και Θανάσης Ευαγγελόπουλος μίλησαν στην κάμερα του Protothema και μετέδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την ακραία οπαδική βία που μαστίζει την κοινωνία μας.

Tο γκραφίτι που ετοιμάζεται στη μνήμη του 19χρονου Άλκη από τη Θεσσαλονίκη

«Μας φώναξαν οι φίλοι του Άλκη μετά τη δολοφονία και μας ρώτησαν αν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτόν τον τοίχο και φυσικά δεχτήκαμε", αναφέρει στο protothema.gr ο Γιάννης Μπουζούκης, εξηγώντας ότι ξεκίνησε να υλοποιείται από τον ίδιο και τον Θανάση Ευαγγελόπουλο στις 28 Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Άλκης Θεσσαλονίκη

Θα είναι το πρόσωπο του Άλκη και από γύρω θα υπάρχουν τρεις πάπυροι που θα γράφουν το όνομά του, την ημερομηνία θανάτου και το" Άλκη ζεις". Είναι φόρος τιμής στον ίδιο και σαν μήνυμα για τα νέα παιδιά.

Το μήνυμα είναι ότι είμαστε όλοι αδέλφια και ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν έχει να κάνει με το αν είσαι Άρης ή ΠΑΟΚ. Δυστυχώς τα χρόνια περνάνε και βλέπουμε να μην αποσβένεται αυτή η διάκριση μεταξύ των φιλάθλων - οπαδών».

"Τσακίζει" κόκαλα το μήνυμα του πατέρα - «Ήθελα πολύ να...»

Σοκ είχε προκαλέσει η στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη από την Θεσσαλονίκη ο οποίος σκοτώθηκε από οπαδούς ομάδας. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες τελέστηκε στην γενέτειρά του, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας το 40ημερο μνημόσυνο.

Από την άλλη, τραγική φιγούρα παραμένουν οι γονείς του 19χρονου καθώς ο Αριστείδης Καμπανός μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook του απευθύνθηκε στον αδικοχαμένο του γιο με την ελπίδα να λάβει από ψηλά το μήνυμά του για το πόσο τον αγαπούσα και θα αγαπά για πάντα.

«ΑΛΚΗ μου… ενόψει των πραγματικών 40 ημερών από τις 1-Φεβ-2022 που άφησες αυτό το μάταιο κόσμο δηλαδή αύριο στις 12 Μαρ 2022 ήθελα πολύ να σου στείλω ένα μήνυμα και ελπίζω να το λάβεις εκεί ψηλά στους ουρανούς που να αντικατοπτρίζει το τι συμβαίνει στον εσωτερικό μου κόσμο αυτές τις 40 μέρες, αλλά δεν βρήκα πιο κατάλληλες εκφράσεις, παρά τις “κλεμμένες” παραφρασμένες φράσεις του μεγάλου Κολομβιανού συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Αν ο Θεός μου δώριζε ακόμα ένα κομμάτι ζωής (δικής σου)… Στους ανθρώπους θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν ότι παύουν να αγαπούν όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γερνούν όταν παύουν να αγαπούν.

Αν ήξερα ότι σήμερα θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ’ έβλεπα να κοιμάσαι, θα σ’ αγκάλιαζα σφιχτά και θα προσευχόμουν στον Κύριο για να μπορέσω να γίνω ο φύλακας της ψυχής σου.

Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ’ έβλεπα να βγαίνεις απ’ την πόρτα, θα σ’ αγκάλιαζα και θα σού ‘δινα ένα φιλί και θα σε φώναζα ξανά για να σου δώσω κι άλλα. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα άκουγα τη φωνή σου, θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη για να μπορώ να τις ακούω ξανά και ξανά. Αν ήξερα ότι αυτές θα ήταν οι τελευταίες στιγμές που σ’ έβλεπα, θα έλεγα «σ’ αγαπώ» και δεν θα υπέθετα, ανόητα, ότι το ξέρεις ήδη».