Πένθος στον Ολυμπιακό - Έφυγε από την ζωή ο Κώστας Καραπατής

Θλίψη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πένθος στον Ολυμπιακό - Έφυγε από την ζωή ο Κώστας Καραπατής

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από την ζωή ο Κώστας Καραπατής, ο οποίος κατά κύριο λόγο συνέδεσε το όνομά του με τον Ολυμπιακό, ωστόσο είχε συστηθεί στο κοινό μέσω του Ηρακλή. Όταν βρισκόταν μάλιστα στον Ολυμπιακό, κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα.

Φυσικά, θεωρούνταν κι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της εποχής του, ενώ από την ζωή έφυγε πριν μερικές μέρες κι ένας γνωστός σκηνοθέτης.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού για τον θάνατο του Κώστα Καραπατή

«Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιώς αποτίει φόρο τιμής και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θρυλικού Κώστα Καραπατή, του μεγάλου διεθνούς τερματοφύλακα της ομάδας-θρύλος της δεκαετίας του 1950 με την οποία κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Σημαντική ήταν επίσης η προπονητική σταδιοδρομία του που εκτός των πολλών ομάδων που εργάσθηκε με επιτυχία ήταν και προπονητής της εθνικής ομάδας. Ο Σύνδεσμός μας θα παραστεί και θα καταθέσει στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Απριλίου και ώρα 11.30 πμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ρηγίλλης στην Αθήνα.

Τιμή και δόξα στην θρυλική μορφή του Κώστα Καραπατή».

Έφυγε από την ζωή ο Κώστας Καραπατής

Λίγα λόγια για τον Κώστα Καραπατή

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 31 Δεκεμβρίου 1929. Πρώτος σταθμός της καριέρας του ήταν ο τοπικός Ατρόμητος Καμαράς. Έγινε γνωστός μέσω του Ηρακλή, με τον οποίο υπέγραψε ουσιαστικά το πρώτο του συμβόλαιο, ενώ μέτρησε και μια συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών.