Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Επεκτείνονται τα ΙΚΕA - Ανοίγει κατάστημα στην περιοχή της...

Δείτε αναλυτικά

Επεκτείνονται τα ΙΚΕA - Ανοίγει κατάστημα στην περιοχή της...
Ενημέρωση 26.04.2022 13:17
Από Youweekly Team

Προς ολοκλήρωση βαίνει, η διαδικασία κατεδάφισης του πρώην εργοστασίου της εταιρείας ξυλείας ΑΒΕΞ στην Πάτρα, επί της Ακτής Δυμαίων, εκεί, όπου σύμφωνα με τα σχέδια της εξ Ολλανδίας εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο εμπορικό πάρκο, το οποίο, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέχρι το τέλος του 2023.

Επί της ουσίας, πρόκειται για το ένα από τα πέντε εμπορικά πάρκα, η κατασκευή των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας με τη σύμπραξη της Trades Estates AEEAΠ του ομίλου Fourlis, καθώς εντός του θα υπάρχει και ένα ΙΚΕΑ (που έχει μοναδικές τιμές) μέσου μεγέθους, το λεγόμενο IKEA πόλης.

Στα Social media της Ten Brinke όπου παρουσιάζεται κάθε μήνα η εξέλιξη των εργασιών των διάφορων projects της εταιρείας, το συγκεκριμένο φαίνεται πως προχωρά, παρά τις εν γένει καθυστερήσεις, ειδικά στην Περιφέρεια, σε κατασκευαστικά έργα.

ΙΚΕΑ κατάστημα Πάτρα

Εν τω μεταξύ, μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένεται να ολοκληρωθούν και κάποιες πρόσθετες συζητήσεις σε σχέση με το ποιες άλλες εταιρείες λιανεμπορίου, αλλά και εστίασης, καφέ και εστιατόριο, θα στεγαστούν στο εμπορικό πάρκο, το οποίο θα σηματοδοτεί την πρεμιέρα του project IKEA πόλης στην Πάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη είναι μια έκταση επιφάνειας 21,5 στρεμμάτων, η οποία αποκτήθηκε μέσω πλειστηριασμού από την ολλανδική εταιρεία στο τέλος του 2020 αντί 3,3 εκατ. ευρώ, με τη συνολική επένδυση, πέρα από το ΙΚΕΑ πόλης το οποίο θα αγγίξει τα 3 εκατ. ευρώ, να είναι πιθανό να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ.

Όσο για το IKEA πόλης στην Πάτρα, θα είναι στα πρότυπα του ήδη υπάρχοντος στον Πειραιά, όπου σε 2.000 τμ υπάρχουν γύρω στους 1000 κωδικούς από τα πιο δημοφιλή προϊόντα σπιτιού της σουηδικής αλυσίδας, έτοιμα προς πώληση, ενώ θα στεγάζεται εστιατόριο, υπηρεσίες συναρμολόγησης κλπ.

Πηγή: businessnews.gr

Η ανακοίνωση των ΙΚΕΑ για τα ευχάριστα

Σε δραστικές λύσεις προχωρεί η σουηδική πολυεθνική αλυσίδα καταστημάτων επίπλων της ΙΚΕΑ, ώστε να μπορέσει επιθετικά να επιλύσει το πρόβλημα της μείωσης εκπομπών ρύπων.

Εξ ου και όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς, η ιδιοκτήτρια εταιρεία των περισσότερων καταστημάτων ΙΚΕΑ, ο όμιλος της Ingka Group, αποφάσισε να αποκτήσει εκτεταμένες υπό κατασκευήν εγκαταστάσεις παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Ισπανία και στη Γερμανία, οι οποίες θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα συναφή περιουσιακά της στοιχεία. Ειδικότερα, αγόρασε εννέα φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στις δύο χώρες, καταβάλλοντας ως αντίτιμο το ποσό των 340 εκατ. ευρώ συνολικά.

Στόχος της με την πρωτοβουλία αυτή είναι να κατορθώσει να παράγει άμεσα και σε βάθος χρόνου πολύ περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια από όση καταναλίσκει. Ο μεγαλύτερος όμιλος λιανικής στην κατασκευή επίπλων σε όλο τον κόσμο ανακοίνωσε χθες ότι ουσιαστικά αγόρασε εννέα έργα, τα οποία βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, από τον γερμανικό όμιλο Enerparc που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Αθροιστικά η παραγωγική τους ικανότητα θα φθάσει τα 440 μεγαβάτ.

«Η προσδοκώμενη παραγωγή των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, όταν θα ολοκληρωθεί η κατασκευή τους σε Γερμανία και Ισπανία, θεωρούμε πως θα είναι επαρκής, ούτως ώστε να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες όλων των καταστημάτων της ΙΚΕΑ σε αμφότερες τις χώρες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ingka Group για την αγορά. «Με τον τρόπο αυτό οι δραστηριότητές μας θα έχουν θετικό κλιματικό αντίκτυπο».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το απόλυτο γραφείο από τα ΙΚΕΑ για όλα τα γούστα - Κοστίζει μόνο 69,99€

Έχει κάνει θραύση ο γωνιακός καναπές - κρεβάτι από τα ΙΚΕΑ! Κοστίζει 429,00€ και ξεπουλάει στο λεπτό

TAGS
Share