Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Δολοφονία Σκαφτούρου: Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για μισθωμένους εκτελεστές - Οι πρώτες "εικασίες"

«Παρά το πρόβλημα που προέκυψε κατάφεραν να εξαφανιστούν»

Δολοφονία Σκαφτούρου: Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για μισθωμένους εκτελεστές - Οι πρώτες
Ενημέρωση 26.04.2022 18:42
Από Youweekly Team

Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου ανήμερα το Πάσχα. Στην παραδοχή ότι οι άγραφοι νόμοι της νύχτας δεν βρίσκονται πια σε ισχύ καταλήγουν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ενώ μία άλλη παρατήρηση των αστυνομικών είναι ότι οι δράστες επιλέγουν πια το Καλάσνικοφ, όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά από τα 25 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια.

Τι παρατήρησαν οι Αρχές για την υπόθεση του Σκαφτούρου

Το θύμα διέθετε φρουρά που αποτελούνταν από οπλισμένους και έμπειρους άντρες που τον συνόδευαν πάντα στις μετακινήσεις του. Τη Δευτέρα του Πάσχα, ωστόσο, οι σωματοφύλακές του φαίνεται ότι δεν ήταν στο πλευρό του. Την πληροφορία αυτή τη γνώριζαν οι εκτελεστές. Το ερώτημα είναι πως τη γνώριζαν. Είτε είχαν με κάποιο τρόπο καλή πληροφόρηση για τις κινήσεις του Γιάννη Σκαφτούρου είτε μέσω της φυσικής παρακολούθησης του στόχου τους διαπίστωσαν την απουσία τους.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι εάν ο 55χρονος είχε στο πλευρό του τις «σκιές» του, τότε οι δράστες θα ήταν αδύνατο να «χτυπήσουν» και να διαφύγουν αλώβητοι, όπως τελικά έγινε. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξαν να επιτεθούν χθες στη Βοιωτία και όχι στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι εκτελεστές να ήταν «μισθωμένοι» κακοποιοί που έχουν κάνει και στο παρελθόν ανάλογες επιθέσεις. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζεται στο δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, καθώς εκτιμάται ότι οι δύο από τους τέσσερις κινήθηκαν πεζοί για κάποιο διάστημα. Και αυτό διότι προέκυψε πρόβλημα με τη μοτοσικλέτα τους την οποία εγκατέλειψαν άρον άρον. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να καταλάβουν το δρομολόγιο των δύο αντρών που βγήκαν «εκτός σχεδίου», στην προσπάθειά τους να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά τους.

Σοκάρει συγγενής του Σκαφτούρου με όσα έζησε στο φονικό της Βοιωτίας

Μετά την είδηση για την εν ψυχρώ δολοφονία του θείου Τζο, κανονικά Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια, διερευνάται ο τρόπος της δολοφονίας καθώς γίνεται έρευνα από τις αρχές για τους δράστες. Το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα 26/4 στο T-Live μίλησε συγγενής του θύματος, που ήταν παρών στο σημείο.

Ο μάρτυρας, όπως αποκάλυψε τραυματίστηκε με δύο σφαίρες και με φανερά σοκαρισμένη φωνή αναβίωσε τα τραγικά εκείνα γεγονότα, καθώς ήταν οικογενειακά μαζεμένοι για να γιορτάσουν την Ανάσταση.

Έχω φάει… Δύο σφαίρες έφαγα…

Σε ποιο σημείο έχετε τραυματιστεί;

Στα πόδια.

Μπορείτε να μου περιγράψετε το σκηνικό; Πού ήσαστε την ώρα που μπήκαν οι δράστες και πυροβόλησαν;

Τρώγαμε… Πρωινό παίρναμε.

Καθόσαστε στο τραπέζι;

Καθόμαστε στο τραπέζι, ναι.

Θυμάστε τι ώρα ήταν;

12.00 ακριβώς. Από τον μαντρότοιχο που είχε εκεί πέρα πηδήξανε τρία άτομα, μπήκαν… Καθαρά ελληνικά μιλάγανε. Ήταν ψηλοί, έτσι… γεροδεμένοι. Μας ακινητοποίησαν όλους κάτω… γυναικόπαιδα, παιδιά… Δεν σεβάστηκαν τίποτα. Τι να πω τώρα… Ρίχνανε στο ψαχνό και όποιον πάρει ο χάρος. «Πέστε κάτω» λέει. «Πέστε κάτω όλοι». Αυτό…

Και η κόρη του συγχωρεμένου, του Γιάννη του Σκαφτούρου, πώς τραυματίστηκε;

Δεν ξέρουμε, δεν κατάλαβε κανείς. Δεν το κατάλαβε κανείς, δυστυχώς. Είχαμε μαζευτεί για Πάσχα, είχαμε πάει την περασμένη μέρα, μας πήρε λίγο η ώρα παραπάνω, επειδή είναι και μακριά και οι στροφές είναι περίεργες, μου λέει η σύζυγος «θα ξαπλώσουμε και θα φύγουμε το πρωί». Είχαμε πιει κάτι παραπάνω… Ε.. Κοιμηθήκαμε, ξυπνήσαμε το πρωί, να φύγουμε.

Λέει η γιαγιά… να μας κάνει λέει κάτι τυροπιτάκια… εκεί χωριό είναι… Και λέει «καθίστε να φάτε και θα φύγετε». Ε, δεν προλάβαμε.

Η γιαγιά… Δηλαδή, η μητέρα του Γιάννη…Η μητέρα του…

…του Σκαφτούρου;

Ναι, ναι, ναι.

Ήταν και η κόρη σας εκεί;

Ναι. Σκέτα γυναικόπαιδα ήταν… Γυναίκες και παιδιά. Έχουμε και ένα νεογνό. Ασαράντιστο.

Το οποίο ήταν εκεί… το είχε αγκαλιά η κόρη σας…

Ήταν εκεί, το πήρε αγκαλιά η κόρη μου και έπεσε κάτω με τον άλλο της τον γιο. Το άλλο το παιδάκι έκανε αυτοκινητάκι. Ο εγγονός μου ο μικρός, τριών ετών. Και είχα και μια εγγονούλα δώδεκα χρονών. Που έκαναν αυτοκινητάκι… παίζανε… Γυναικόπαιδα, σας λέω. Γυναικόπαιδα. Οικογένεια… γυναικόπαιδα. Δεν υπήρχε κανείς άντρας. Ήμουν εγώ και ο… και αυτός μόνο.

Είσαστε εσείς και ο Σκαφτούρος και ήταν η κόρη σας, τα εγγόνια σας…

Νύφες του… Οικογένεια, σου λέω, οικογένεια.

Ήταν και τα παιδιά του; Τα αγόρια του;

Όχι, δεν ήταν εκείνη την ώρα. Δεν ήταν εκείνη την ώρα που μπήκανε.

Δεν υπήρχε φρουρά εκείνη την ημέρα; Τους είχε δώσει άδεια;

Φρουρά δεν υπήρχε. Ήταν οικογενειακό το περιβάλλον.

Ήταν και η μάνα του μπροστά στη δολοφονία;

Ήταν μέσα, έφτιαχνε τυροπιτάκια. Άστα… χάλια είμαστε…

Η κόρη του τραυματίστηκε σοβαρά;

Έχει αποφύγει τον κίνδυνο. Ευτυχώς.

Ξέρετε πού έχει τραυματιστεί;

Στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε… Θα μας σκότωναν όλους. Πήγαν να μας καθαρίσουν όλους. Όλους. Όλους. Ήμασταν τυχεροί που δεν θρηνήσαμε γυναίκες και παιδιά. Αυτό έχω να πω, τίποτα άλλο. Τίποτα.

Όταν είπαν αυτοί «πέστε κάτω όλοι» ο Σκαφτούρος τι έκανε; Έπεσε κάτω ή τους μίλησε, τους είπε κάτι;

Τίποτα δεν είπε. Δεν πρόλαβε να πει τίποτα. Δεν έκανε τίποτα, πάντως.

Δεν είχε όπλο πάνω του; Δεν είχε…

Όχι, όχι, δεν είχε. Δεν είχε και δεν ανταπέδωσε. Αν ανταπέδιδε, αν είχε και ανταπέδιδε καταλαβαίνετε τι θα γινόταν εκεί. Θα μας σκότωναν όλους. Θα μας σκότωναν όλους. Πάντως ήταν Έλληνες.

Μίλησαν καθαρά ελληνικά λέτε.

Καθαρά, καθαρά.

Είπαν κάτι άλλο εκτός από το «πέστε κάτω όλοι;»

«Γιάννη, Γιάννη » είπαν, «Αυτός είναι».

Φώναξαν το όνομα του;

Ναι.

«Γιάννη, Γιάννη… Αυτός είναι;».

«Γιάννη, Γιάννη» λέει… Δεν θυμάμαι, εγώ είμαι ταραγμένος ακόμη. «Γιάννη, Γιάννη » φώναζαν πάντως. «Γιάννη, Γιάννη ». Πήδηξαν από εκεί από τους θάμνους.

Τρεις είδατε εσείς;

Ναι είδα τρεις μέσα. Πρέπει να ήταν πολλοί πάντως. Πρέπει να ήταν πολλοί.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη Βοιωτία - Οι πρώτες δηλώσεις της κόρης του Σκαφτούρου

Εξαφάνιση 15χρονης από το Περιστέρι: Εντοπίστηκε ο 19χρονος Ρομά που φέρεται να είχε σχέση με την νεαρή

Share