Πες το ναι! Η καμπάνια του Γιώργου Καπουτζίδη για την ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών

Αξίζεις να μάθεις γι' αυτό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πες το ναι! Η καμπάνια του Γιώργου Καπουτζίδη για την ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών

Ο Γιώργος Καπουτζίδης δημιούργησε μία καμπάνια για την ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών με στόχο την δημιουργία νόμου που επιτρέπει τον γάμο και την τεκνοθεσία από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Ο ίδιος μεγάλωσε έχοντας την αποδοχή της οικογένειάς του και μάλιστα τα λόγια της μητέρας του συγκινούν.

Η καμπάνια του Γιώργου Καπουτζίδη για την ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαίωμα αυτό στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι πλήρως κατοχυρωμένο, εικοσιένα χρόνια αφότου η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο, και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2001.

Στις χώρες αυτές δεν ανήκει ακόμα η Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να στερεί την επίσημη και ισότιμη αναγνώριση από τις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειές.

Ο ηθοποιός αναφέρει ειδικότερα, μέσα από το βίντεό του, πως πάντοτε τα άτομα αυτά υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μέσω των γνώριμων στιγμιοτύπων της ζεστασιάς της οικογένειας προσπαθεί να δώσει την ευκαιρία στα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν ένα αντίστοιχο ελπιδοφόρο μέλλον, χωρίς να έχουν τίποτα να φοβηθούν.

Εάν θέλεις κι εσύ να συνεισφέρεις και να βοήθησεις στην προσπάθεια μπορείς να πατήσεις στο link και να δώσεις την θετική σου ψήφο.

«Ως γκέι δημιουργός έχω χρέος να...» - Συγκινεί ο ηθοποιός

Το βράδυ της Παρασκευής 29/4 θα προβληθεί ένα ξεχωριστό επεισόδιο του «Special Report», όπου ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου θα συνομιλήσει με τον Γιώργο Καπουτζίδη και θα προσπαθήσουν από κοινού να φωτίσουν περισσότερο τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ανθρώπων. (Δείτε εδώ τις απόψεις της μητέρας του ηθοποιού για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα)

Ένα μικρό απόσπασμα από την επικείμενη συνέντευξη έπαιξε το «Πρωινό» και οι δηλώσεις του ηθοποιού μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

«Έχω συνειδητοποιήσει ως γκέι δημιουργός ότι έχω χρέος να πω τις ιστορίες μας πια. Και όχι να τις καμουφλάρω, φοβούμενος. Προσπαθώντας να πιάσω ένα ευρύτερο κοινό. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές οικογένειες ατόμων ΛΟΑΤΚΙ με παιδιά, αλλά δεν τις βλέπετε γιατί κρύβονται.

Το ίδιο το κράτος δεν έχει δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να υπάρχουν ως οικογένεια, ως καθ’ όλα νόμιμη οικογένεια. Αυτό που λείπει σήμερα από την Ελλάδα είναι ένας επίσημος φορέας που οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ίσοι και πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.