«Γι αυτό σε έφερε ο Θεός στον κόσμο...» - Συγκινεί η μαμά του Καπουτζίδη για τη σεξουαλικότητα του

«Να θες να πιάσεις το χέρι στον σύντροφό σου και...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Γι αυτό σε έφερε ο Θεός στον κόσμο...» - Συγκινεί η μαμά του Καπουτζίδη για τη σεξουαλικότητα του

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε τη Πέμπτη του Πάσχα 28/4 στο Πρωινό και μεταξύ άλλων μίλησε με πολύ μεγάλη συγκίνηση για το μοιραίο εκείνο βράδυ, που έφυγε από τη ζωή ο Πάνος Νάτσης ενώ στη συνέχεια έκανε αναφορά στις συνθήκες που ζουν σήμερα τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα.

Ο ηθοποιός έχοντας αποκαλύψει την σεξουαλικότητα του στο εξής τον βλέπουμε να κάνει σημαντικό αγώνα προκειμένου να υπάρξουν αν όχι ίσα, συγκεκριμένα έστω δικαιώματα για τα gay ζευγάρια. Εξήγησε μάλιστα, πως δεν αποζητά κάτι τρομερό, ωστόσο οι πολιτικοί γάμοι είναι καιρός επιτέλους να ανοίξουν.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Καπουτζίδη για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Όταν το είπα στους γονείς μου είναι πολλά πολλά χρόνια πίσω, ήταν λίγο ζόρικο, το 1995 ήταν, με άλλη κοινωνία. Με αγκάλιασαν και η μαμά μου είχε πει τότε «θα ήθελα να είσαι λίγο πιο διακριτικός». Τώρα πια η ίδια γυναίκα μου λέει «να συνεχίσεις αυτόν τον αγώνα που κάνεις, ίσως γι’ αυτό να σε έφερε ο Θεός στον κόσμο». Πολύ μεγάλη εξέλιξη».

«Πρέπει να φτάσουμε στην ισότητα. Άνοιξε το οικογενειακό ή το κληρονομικό δίκαιο και θα δεις ότι δεν υπάρχει πουθενά εκεί μέσα. Ο πολιτικός γάμος και η δημιουργία οικογένειας είναι πλήρης ισότητα και καταλαβαίνω ότι αυτό δυσκολεύει τους Έλληνες. Αλλά πρέπει να κάνουμε και πολλά βήματα μέσα μας σαν κοινωνία στη συμπεριφορά μας», ανέφερε ο Γιώργος Καπουτζίδης και εξήγησε:

«Όταν βγαίνει ο άλλος και λέει ότι εμένα με ενοχλεί όταν βλέπω δύο άντρες να φιλιούνται και τι θα πω στα παιδιά μου και με προσβάλει αυτό το θέαμα ή την αισθητική… Θα σας άρεσε να έρθω εδώ και να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει; Εγώ, λοιπόν και όλοι οι gay άνθρωποι το ακούμε κάθε μέρα. Δεν θέλω να κάνω και κάτι φοβερό, να του πιάσω το χέρι στον δρόμο θέλω. Δεν μπορεί να θες να πιάσεις το χέρι στον σύντροφό σου και να κινδυνεύεις να φας ξύλο ή να σε βρίσουν.

Για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία πρέπει η πολιτεία να πει παιδιά ως εδώ ήταν. Οι gay δεν ζητούν να πάρουν τα δικά σας δικαιώματα, θέλουν απλά κι αυτοί να έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν αν θέλουν. Νομίζω ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο σε αυτούς τους ανθρώπους που αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και όχι να ζητιανεύουν την ψήφο των ανθρώπων που έχουν μίσος μέσα τους και λένε μην δώσετε κανένα δικαίωμα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να τους ακούμε αυτούς πια, μόνο πίσω μας πηγαίνουν.

Νομίζω ότι σαν χώρα μας κρατάνε πίσω σε πολλά πράγματα. Αλλάζει ο κόσμος, πρέπει να εξελιχθούμε, πρέπει να θέλουμε να είμαστε στην προηγμένη πλευρά».

«Έχω βιώσει ως γκέι άνθρωπος έρωτες...»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης συνέντευξη έδωσε την Τετάρτη 13/4 μέσα από το νοσοκομείο, όπου βρίσκεται στο Mega Καλημέρα με αφορμή τη νέα σειρά, Σέρρες που βγήκε στον αέρα. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θέλησε να κάνει κάποιες δηλώσεις με αφορμή τον γκέι χαρακτήρα, που πρωταγωνιστεί στο σίριαλ του.

Πιο αναλυτικά, δήλωσε πως είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, που βλέπουμε ένα φανερά ομόφυλο πρόσωπο και αυτό του έλειπε σαν σκηνοθετικό προϊόν μιας και ξέρει καλά, βιωματικά, τι σημαίνει όλο αυτό.

«Τη δεκαετία του ’70, από τότε που ξεκίνησαν οι ελληνικές σειρές μέχρι και φέτος να έχουν γίνει 800 μέχρι και 1000 σίριαλ. Ούτε μία σειρά, δεν έχει ως κεντρικό χαρακτήρα έναν γκέι. Έχω βιώσει ως γκέι άνθρωπος έρωτες ωραίους, ωραίες σχέσεις, χωρισμούς, κατάγματα… Έχω ζήσει πολλά πράγματα που δε μπορώ να τα διηγηθώ. Δεν έχω το δικαίωμα να πω την ιστορία μου. Για πολλούς λόγους.

Άλλοι δεν διηγούμαστε την ιστορία μας, γιατί δεν θέλουμε να “εκτεθούμε”, ενώ άλλοι δεν διηγούμαστε τις ιστορίες μας γιατί έχουμε την αίσθηση ότι δεν θα γίνει δεκτή και άλλοι που τη διηγούνται, πέφτουν πάνω σε έναν τοίχο» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε μόνο εμείς, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα που ακούμε τις γνωστές προσβολές, χυδαιότητες και ανοησίες και έχουμε μάθει να τα προσπερνάμε. Κάθε φορά που καταφέρεται κάποιος εναντίον μας, αυτό πληγώνει τους γονείς μας, τους κάνει να ντρέπονται, τους γεμίζει τύψεις και ενοχές σε κάτι που δεν πρέπει να νιώθουν τύψεις και ενοχές».