Γεμιστά του πεντάλεπτου - Χωρίς κιμά και περιττή ταλαιπωρία, σαν αυτά της μαμάς

Μπορούν να τα φτιάξουν ακόμα και οι πιο αρχάριοι

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γεμιστά του πεντάλεπτου - Χωρίς κιμά και περιττή ταλαιπωρία, σαν αυτά της μαμάς

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την συνταγή για τα πιο εύκολα και νόστιμα γεμιστά. Η ίδια τα ονομάζει του... πενταλέπου. Είναι χωρίς κιμά και έχουν την γεύση σαν αυτά που έφτιαχνε η μαμά μας.

Η συνταγή για τα γεμιστά του πενταλέπτου

Υλικά

  • 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
  • 5 πιπεριές
  • 1 πατάτα
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 10 κ.σ. πλιγουρι
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 1/2 ματσ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δείτε επίσης: Γαλατόπιτα Μάνης με φύλλο: Παραδοσιακή συνταγή με κρούστα καραμέλας στο τελείωμα της κρέμας

Εκτελεση

  • Αφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές.
  • Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
  • Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα, αν έχουν κοτσάνι το αφήνουμε επάνω για περισσότερο άρωμα.

Η γέμιση

  • Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ μόνο τη ψίχα της.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το πλιγούρι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα μισό ελαιόλαδο.
  • Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.

Στο ταψί

  • Γεμίζουμε τα λαχανικά μας κατά τα 3/4.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι τους.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τη πατάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε ανάμεσα τους

Ψήσιμο – Χρόνος

  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 ºC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
ΠΗΓΗ argiro.gr