Τραγωδία Πάτρα: Παραιτήθηκε από την υπόθεση ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου - «Διαφώνησα με την...»

Καταιγιστικές οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: Παραιτήθηκε από την υπόθεση ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου - «Διαφώνησα με την...»

Οι εξελίξεις δεν έχουν τέλος σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας καθώς ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στην επιφάνεια. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» ο Ιωάννης Κόττας ο οποίος είχε αναλάβει την εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας παραιτήθηκε από την υπόθεση.

Οι δηλώσεις του πρώην δικηγόρου για την τραγωδία στην Πάτρα

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος μίλησε ζωντανά στην εκπομπή όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Ένιωσα την ανάγκη να αποκαταστήσω κάποια πράγματα σχετικά με τις ενέργειές μου.

Το ρεπορτάζ ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης τσακώθηκαν στο γραφείο μου είναι ψευδές, και αυτό το επιβεβαιώνει και ο κ. Καράμπελας, ο δικηγόρος του κ. Δασκαλάκη. Μετά την Καθαρά Δευτέρα σταμάτησα να είμαι δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. Δεν έγινε ποτέ αυτό που ειπώθηκε.

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Σας παραπέμπω στην πρώτη ανακοίνωση που βγάλαμε ότι «όλη η παρουσία η δική μας και των γονιών ήταν για να βρεθεί η αλήθεια για τον θάνατο των παιδιών. Το ζευγάρι ήταν χωρισμένο αλλά στις ενέργειές τους ήταν μαζί. Τα ζευγάρια πολλές φορές έχουν δύο δικηγόρους, και βγάλαμε κοινή ανακ9οίνωση και κοινές υπογραφές, ανέφερε αρχικά.

«Με την πρώτη εμφάνισή τους το ζευγάρι ήταν μαζί στην υπερασπιστική γραμμή τους, δεν είχαν αντικρουόμενα συμφέροντα. Ο σύζυγός της έλεγε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν άριστη μητέρα και σύζυγος.

Ο κ. Δασκαλάκης όταν έκανε τη δήλωση υποστήριξης κατηγορίας, μετά την αποκάλυψη της κεταμίνης άλλαξε τη γραμμή του. Μέχρι τότε, κανείς δεν είχε στοιχεία. Διάβασα τις 2 πρώτες καταθέσεις και εκεί μιλούσαν για παθολογικά αίτια τα οποία απέδιδαν στους γιατρούς. Ουδέποτε παραδέχθηκαν ότι υπήρξε εγκληματική ενέργεια».

Στο μικροσκόπιο των Αρχών η καρδιά της Ίριδας - Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ο θάνατός της;

Κάθε μέρα νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση - θρίλερ της Πάτρας. Μάλιστα οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί σε δύο βασικά ζητούμενα το πρώτο είναι να εντοπίσουν την πορεία της κεταμίνης που σκότωσε της Τζωρτζίνα και δεύτερον να βρουν τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.

Το πρωί της Τετάρτης 4/5 η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου, μιλώντας στον αέρα του «Πρωινού» αποκάλυψε νέα ευρήματα για τον θάνατο της Ίριδας (Δείτε εδώ τι συμβαίνει με το μνήμα του μωρού). Μάλιστα η δημοσιογράφος τόνισε ότι «τίθεται υπό αμφισβήτηση η ανακάλυψη της αγενεσίας φλεβόκομβου και αναμένεται να γίνουν και πάλι ιστολογικές εξετάσεις».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της, στο μικροσκόπιο των ερευνών θα μπει η καρδιά της Ίριδας για να διαπιστωθεί αν το παιδί έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου. Όπως αναφέρουν ειδικοί αν το παιδί είχε αγενεσία φλεβόκομβου δεν θα πέθαινε στον ύπνο του, ενώ δεν είχε και βαριά κλινική εικόνα όταν ήταν εν ζωή. Επίσης, όπως είπε η Κέλλυ Χεινοπώρου, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν το παιδί είχε τέτοιο πρόβλημα θα είχε εντοπιστεί από την κοιλιά της μητέρας του ή από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Σε περίπτωση που αποκλειστεί η αγενεσία φλεβόκομβου ως αιτία θανάτου, τότε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας έρχεται όλο και πιο κοντά, γεγονός που θα φέρει και άλλες συλλήψεις.

Από την πλευρά της η ιατροδικαστής Άννα Ράζου ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει εκταφή στην Ίριδα και η εξέταση στην καρδιά θα γίνει από τους ιστούς που ήδη έχουν κρατηθεί. Όπως είπε υπάρχουν πολλά στοιχεία για την Ίριδα και θα μας βοηθήσουν, ωστόσο, χαρακτήρισε αστοχία το γεγονός ότι δεν έχει κρατηθεί ιστός από τον εγκέφαλο της Ίριδας.